ДРАГОЉУБ ТРИНДИЋ МЕЂУ ПРВИМА У ВОЈВОДИНИ

На Покрајинској смотри ликовних уметника аматера, одржаној претходног викенда у Новом Бечеју, наш успешни и афирмисани сликар, Драгољуб Триндић из Карловчића, освојио је поново прву награду, овај пут са сликом „Девојке са Штранда“ рађеној у техници уље на платну.

Претходни пут Триндић је понео прву награду 2020. године на Покрајинској смотри, са сликом „То свако од нас може бити“, из циклуса „Корона“, док је прошле године освојио треће место са сликом „Антиваксерица“ рађеном комбинованим техникама уље на платну и оловка у боји из истог циклуса.

Вршилац дужности директора пећиначког Културног центраСлободан Станковић рекао је да ова установа већ годинама, у сарадњи са Савезом уметничког стваралаштва Војводине, подржава рад ликовних уметника са територије наше општине.

„Међу најуспешнијим сликарима са наше територије је свакако Драгољуб Триндић чији рад је већ годинама уназад препознат на културној мапи Војводине, али и широм света. Централна установа културе у општини Пећинци у години јубилеја припрема нови каталог у којем ће се наћи Триндићева дела, а који ће бити представљен јавности почетком наредне године. Апелујем на све ликовне уметнике са територије наше општине да нам се јаве како бисмо остварили сарадњу и промовисали ликовну уметност у нашој средини“ – рекао је Станковић.

Драгољуб Триндић је поновио успех из 2020. године и тим поводом изразио задовољство што је његов рад препознат код стручног жирија.

„Посебно ми је драго што је препознат наш војвођански амбијент, поред лепог плавог Дунава, обасјан сунцем у релаксирајућем амбијенту. Ова награда потврђује да вреди истраживати и стално изграђивати уметничке погледе, али он има и вишеструко значење за мене: пружа пуни легитимитет у заједници у којој живим, али и код стручне јавности. Ово је за мене ново надахнуће за остварење још добрих дела са наших простора и наше савремене свакодневице“ – казао је Триндић.

Ове године, жири је доделио три прве награде, те су поред Триндића награђени и Бранко Орешчанин из Старе Пазове и Мирослав Крунић из Мошорина. Селектори овогодишње Покрајинске смотре били су Миле Игњатовић, Данијел Бабић и Бојан Стричевић.

Извор: Општина Пећинци