ДРУГИ МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР „ЗАВИШИЋ – ВАДЛЕВЕ“ У СТОНОМ ТЕНИСУ

У хали Спортског центра “Језеро“ организован је други међународни Меморијални турнир “Завишић – Вадлеве“ у стоном тенису, на ком учествује 180 такмичара из тридесетак клубова из Србије и Румуније. На турниру, који је, у знак сећања на некадашњег тренера, Слободана Завишића и врхунског судију, Белу Вадлеве, организовао Стонотениски клуб “Галадска“, под покровитељством Града Кикинде, такмичари су се надметали у четири узрасне категорије. Манифестацију је свечано отворила Јелена Чуданов, председница Спортског савеза Кикинде.

“Град Кикинда и Спортски савез Кикинде подржавају турнир који ће по свим параметрима постати традиционалан и који претендује да у наредном периоду постане манифестација са великим бројем домаћих и међународних такмичара, што значи да нам је стало да стони тенис буде препознат на спортској мапи, не само Кикинде, већ и нашег региона“, истакла је Јелена Чуданов.

Кикиндски клуб тренутно се такмичи у Првој лиги Србије:

“На турниру учествује више од 180 такмичара из наше земље и Румуније, с тим што овога пута нису дошли стонотенисери из Босне и Херцегоивине. Жеља нам је да наредне године доведемо такмичаре уз свих околних држава, да буде присутно више од 200 такмичара како бисмо чували сећање на нашег Слободана Завишића и Белу Вадлеве, али и како бисмо популарисали стони тенис и спортски туризам у граду“, подсетио је Ненад Ђукић, председник СТК “Галадска“.

Организацију турнира похвалио је и председник Стонотениског савеза Војводине, Милан Станић:

“Организација турнира у Кикинди, који се тек други пут одржава у граду, показала је да Кикинда може да има веома квалитетан турнир са великим бројем такмичара. То нам све улива оптимизам да ће у наредном периоду такмичење заслужити да буде и бодовно, што ће резултирати доласком још већег броја такмичара“, додао је Станић.

Извор: Град Кикинда