ДРУГО ИЗДАЊЕ УЛИЧНЕ ТРКЕ У ЕЧКИ У СУБОТУ – ПРИЈАВЉЕНО 600 УЧЕСНИКА, НАЈАВЉЕН И НАСТУП ВРХУНСКИХ ДОМАЋИХ ДУГОПРУГАША

Још један значајан спортски догађај међународног карактера одржаће се у суботу, 29. октобра – уз боксерски Меморијал “Звонко Вујин” у Зрењанину, у Ечки ће бити одржана 2. Улична трка, за коју је пријављено 600 учесника, најављено је на данашњој заједничкој “спортској” конференцији за новинаре, одржаној у Градској кући.

 Улицама Ечке трчаће се у суботу у главној, сениорској и више дечијих трка, а манифестацију су најавили организатор Немања Ђурић, секретарка Месне заједнице “Ечка” Лучиа Мендреа, као и генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић.

  Након успешне прошлогодишње премијере, ове године интересовање је за уличну трку још веће, па су организатори најавили и учешће неколико врхунских домаћих и страних дугопругаша, укључујући неприкосновену Оливеру Јевтић у женској и Кенијца Стенлија Кипрута, у мушкој конкуренцији, иначе убедљиве победнике прошлогодишњег Зрењанинског полумаратона.

 Немања Ђурић рекао је да је, у међувремену, стаза у Ечки сертификована, с лиценцом за оваква такмичења, и валидна за један круг који се трчи пет километара, што је краћа трка, односно два круга, укупно 10 километара, колико се трчи главна трка програма. Најавио је и одржавање пратећих трка.

“Манифестација почиње у 14 часова дечјом трком, по истом систему као прошле године – у зависности од узраста трчаће се од 80 до 400 метара. Имамо потврду о учешћу више школа из града и основне школе из Ечке. Предшколци ће трчати 80 метара, све до ученика седмог и осмог разреда, који трче 400 метара. Потребно је да деца дођу до 13 часова, како би преузела стартне бројеве, а учешће је за њих бесплатно. По завршетку трке, свако дете добија финишерску медаљу и леп стартни пакетић, а троје првопласираних у свакој трци изаћи ће и на победнички подијум, слично као код сениора”, рекао је Ђурић и изразио задовољство што је за сениорске трке, на 5 и 10 километара и штафету 2 х 5 км, пријављено 600 учесника.

 “Пријављени су учесници из шест земаља и више од 20 репрезентативаца Србије који ће се налазити у првим стартним редовима, а осим Јевтићеве и Кипрута, међу тркачима су и Велимир Бојовић, вишеструки првак Србије, Марко Ранковић, такође првак државе у разним дисциплинама, Ђуро Борбељ, актуелни првак у свим дисциплинама, Нора Тркља, Катарина Похлод, и сматрам да је то велика част за Ечку и задовољство за све присутне и мештане, да на улицама поздраве атлетске звезде”, казао је Ђурић и представио медаље и пехаре који ће добити најуспешнији учесници, уз новчане награде.

 Старт сениорске трке предвиђен је за 16 часова, испред дворца “Каштел”, а како је рекла секретарка МЗ “Ечка” Лучиа Мендреа, траса иде кроз осам ечанских улица.

“Сматрамо да ова манифестација представља добру промоцију нашег места, људима се свиђа цела идеја и заинтересовани су, а имам информацију и да ће из школе “Др Александар Сабовљев” на трци учествовати око 150 деце. Старт трке је у Новосадској улици, испред “Каштела”, затим се трчи кроз улице Униреа, Загребачка, Маршала Тита, Тителска, Кумановска, Београдска и Љубљанска. Део Новосадске улице затвара се у 13 часова, због дечје трке, а све остале затварају се пре 16 часова, па до завршетка трке”, објаснила је.  

 Помоћ у организацији Уличне трке пружили су Град Зрењанин, Спортски савез града, Савез за школски спорт града Зрењанина, Месна заједница “Ечка” и бројни спонзори.

Извор: Град Зрењанин