DRŽAVNO PRVENSTVO U ATLETICI

2 juna u Sremskoj Mitrovici je u organizaciji Atletskog Saveza Srbije održano Pojedinačno Prvenstvo Srbije u Atletici u kategoriji starijih pionira/ki ( U16). Takmičenje je održano prema važećim propozicijama ASS-a, a učestvovalo je više od 50 klubova iz cele Srbije sa više stotina atletičara/ki.

Atletski klub Tamiš je predvodjen trenerom Zoranom Kocićem ,  učestvovao sa dvoje takmičara i napravio još jedan veliki uspeh osvajanjem jedne medalje.

U trci na 600m u ženskoj konkurenciji nastupila je Sanja Marić i u još jednoj sjajnoj trci pokazala da je jedna od najboljih mladih atletičarki koju Srbija ima. Iako je bila  više od 2 godine mladja od svih ostalih učesnica finalne trke na 600m, Sanja Marić je u izuzetno brzoj i dinamičnoj trci u neverovatno brzom fifnišu osvojila treće mesto i Bronzanu medalju. Sanja Marić je ponovo istrčala svoj novi lični rekord koji sada iznosi 1:38,84. Ostvareni rezultat Sanje Marić je ujedno i najbrži zvanični rezultat u  Srbiji  u disciplini 600m do 14 godina , kao i treći najbrži rezultat do     16 godina. Takodje ostvareni rezultat Sanje Marić na Državnom Prvenstvu je za pnih 6 sekundi bolji od rezultata koji je Atletski Savez Srbije odredio kao rezultat za kategorizaciju –Prvi Pionirski razred (IAAF).

Sanja Marić je od početka 2019 godine osvojila 3 medalje na Državnom Atletskom Prvenstvu i to : 200m do 14 godina u dvorani, 600m do 16 godina u dvorani i    600 m na otvorenom do16 godina, kao i zlatnu medalju na Prvenstvu Vojvodine u krosu do 14 godina.

Drugi predstavnik AK Tamiš – Aleksa Nertica je trčao u finalnoj trci na 800m, i takodje sa dve godine starijim atletičarima od sebe uspeo da ostvari svoj najbolji ovogodišnji rezultat.

01/02 juna u Republici Slovačkoj je organizovano takmičenje u disciplini –Sportsko hodanje. Atletski klub Tamiš je predstavljala  pionirka –  Jelena Vasiljević koja je takmičila u disciplinama 3000m i 2000m, i u obe trke ostvarila plasman medju prvih 6 atletičarki. Takmičenje je imalo više promotivni od takmičarskog karaktera jer je imalo za cilj da neki od naših pionira/ki po prvi put takmiče u van Srbije, i upoznaju se i sklope nova sportska prijateljstva sa atletičarima iz drugih zemalja.

Autor: Zoran Kocić, trener.