ДУАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ: ПОТПИСАН СПОРАЗУМ ИЗМЕЂУ СШ „ДР ЂОРЂЕ НАТОШЕВИЋ“ И КОМПАНИЈЕ „IGB AUTOMOTIVE“

Инђијска средња школа „Др Ђорђе Натошевић“ и немачка компанија „IGB Automotive“ потписали су са ученицима ове школе споразум о дуалном образовању. Наиме, осам средњошколаца похађаће стручну праксу и тако стећи искуства у раду највеће компаније која послује на територији општине Инђија.

Уговором је дефинисано да ученици добијају ментора са којим пролазе све фазе производног циклуса и за свој рад добијаће новчану надокнаду.

Потписници уговора су генерални менаџер „IGB Automotive“ Далибор Берић, директор средње школе „Др Ђорђе Натошевић“ Елијана Мандић, ђаци ове школе и њихови родитељи, уз присуство представника Привредне коморе Србије, Регионалне приредне коморе Сремског управног округа и Општине Инђија.  

Обављање стручне праксе у компанијама има вишеструки значај. Ђаци се оспособљавају за рад, науче нове вештине, упознају систем рада у фирмама, у случају да желе да раде у истој компанији лакше и брже се прилагођавају и напредују у хијерархији.

Иначе, инђијске школе увелико примењују дуално образовање и до сада је потписано неколико уговора са различитим фирмама у Инђији.

Извор: Општина Инђија