ДУЊА ГАЈИЋ МЕЂУ ОСАМ НАЈБОЉИХ РЕЦИТАТОРА У СРЕМУ

Дуња Гајић из Сремских Михаљеваца остварила је успех на Зонској смотри рецитатора “Песниче на рода мог” која је протеклог викенда одржана у Сремској Митровици у организацији Установе за неговање културе “Срем” и Савеза уметничког стваралаштва аматера Војводине.

Као једна од осам најбољих рецитатора у Срему, када је у питању млађи узраст од првог до четвртог разреда основне школе, Дуња је остварила пласман на виши ранг такмичења. Она је говорила “Крокодилску причу” Дејана Алексића и како каже, иако рецитује од малих ногу, тек се прошле године први пут пријавила за такмичење.

“Заједно са учитељицом која ме је бодрила, припремала сам се за овогодишњи наступ и успешно прошла школско, општинско и зонско такмичење. Захвална сам и менторима у Драмској секцији Културног центра коју похађам где сам научила како да стекнем самопоуздање током јавних наступа. Порука песме коју говорим је да не треба убијати животиње. Препоручила бих свима који воле лепу реч и рецитовање да се опробају и да верују у себе као што је то био случај код мене” – рекла је Дуња која је прошле године стигла до трећег од укупно пет такмичарских кругова.

Дуња похађа трећи разред у подручном одељењу у Сремским Михаљевцима шимановачке Основне школе “Душан Јерковић Уча”, а са њом је радила учитељица Маја Мирковић.

“Редовним радом и трудом полако, али сигурно поновили смо прошлогодишњи успех са Вањом Гајић коју сам такође припремала за рецитаторско такмичење. Даћемо свој максимум да стигнемо до републичке смотре као и прошле године, а моје је да им пренесем знање и искуство које имам као ментор када је рецитаторство у питању” – казала је Мирковић.

Вршилац дужности пећиначког Културног центра Слободан Станковић истакао је да је ове године општина Пећинци имала деветоро представника на Зонској смотри рецитатора у Сремској Митровици.

“Заиста сам поносан што се општина Пећинци полако враћа на културну мапу Војводине када је рецитаторство у питању. То и не чуди, јер последњих година улажемо у културу говора тако што организујемо семинаре за драмско васпитање и образовање деце и младих са наше територије за педагоге-менторе који раде како са члановима наших секција, тако и у школама где су запослени. Дуњин успех је још један доказ да се и умањим срединама, каква је наша, крију велики таленти” – изјавио је Станковић.

Дуњу Гајић очекује наступ на 54. Покрајинској смотри рецитатора у Сечњу која ће бити одржана од 19. до 21. априла, у организацији сечањског Образовно културног центра и Општине Сечањ.

Извор: Општина Пећинци