ВРБАС: „ЕМПАТА“ И „CHEFS FOR LIFE“: ХЕРОЈИ СУ МЕДИЦИНАРИ, ТРГОВЦИ, АПОТЕКАРИ

Чланови Удружење „Емпата“, заједно са Даниелом Микшићем из организације „Chefs for life„, спровели су јуче први део хуманитарне акције „Један град – једно срце“, у којој се су млади људи из ових друштава скромним поклонима и искреним честиткама пожелели захвалити јунацима ових тешких дана – медицинском особљу Дома здравља „Вељко Влаховић“, апотекарима, трговцима у многим радњама.

„На иницијативу и уз велику помоћ Даниела Микшића из организације ‘Chefs for life’ и многих других пријатеља, желели смо да током овог тешког и напорног периода за све, нашим суграђанима измамимо осмех и покажемо захвалност свим локалним херојима који су били неуморни током претходног месеца.

Почели смо од дечијих радости и ношења ускршњих пакетића, уз причу о слатком путовању кроз Европу. Даниел је уз свог помоћног кувара Данила Тепавчевића и вредне руке девојака из ‘Емпате’, припремио више слатких посластица које су понос разних европских кухиња. Њих смо упаковали са ускршњим јајима и још слаткиша које смо добили као донације од наших локалних привредника, и однели на адресе неких од малишана који похађају вртиће ‘Бошко Буха’.

Захвалност свим нашим радницима маркета, апотекарима, медицинском особљу у Дому здравља и другима који су неуморно радили од почетка ванредног стања, показали смо правећи мале ‘health’ пакетиће. Садржали су неке ђаконије које је Даниел направио, цветиће и друге донације наших привредника. Нису били тако велики и слатки као пакетићи за децу, али су уз испоруку ишли и аплаузи подршке нашим вредним радницима и одговорним лекарима. Ове активности ћемо наставити и у следећим недељама. Нећемо моћи да посетимо баш све наше локалне хероје јер, срећом, имамо их више него сто можемо да обиђемо, али надамо се да је порука подршке и захвалности коју шаљемо овом акцијом врло јасна.

Као и све наше акције, и ова је била осмишљена и финансирана донацијама и поклонима пријатеља нашег удружења и људи који верују у наш позитиван утицај на локалну заједницу. Новчану помоћ су пружиле донације из ‘Емпатине’ кутије за донације постављене у кафеу ‘Панорама’. Донације робе стигле су од ‘Вртлара’, млекаре ‘Дана’, ‘ОК кокица’. Хвала хотелу ‘Бачка’ на простору за припрему посластица. Хвала Соњи Јаничић и ‘Прованси’ на цветним аранжманима. Дружење ћемо наставити док год будемо имали могућност да правимо мале пакетића за наше локалне хероје. Битно је будити емпатију у људима“, саопштено је након акције из „Емпате“.

Достављено је укупно 60 пакета и то у Дому здравља, Универекспорту, апотеци ‘Бојана’, трговинским објектима ‘Рона’ и ‘Персу’. Ове активности се настављају и у следећим недељама.

Извор: Општина Врбас