FK OMLADINAC : FK MILETIĆ 4:1

Na terenu Omladinca u Stepanovićevu odigrana je utakmica 29. kola Novosadske lige.

Na jučerašnjoj utakmici svoje snage su odmerile ekipa domaćina Omladinac i ekipa Miletića iz Mošorina.

Za ekipu domaćina igrali su : Zeljković, Savić, Djuričić, Pecelj, Vujičić, Mirković, Makarić, Maksimović, Jovanović, Pilipović i Stojanović.

Za ekipu gostiju igrali su : Slavnić, Pavlović, Banjac, Stanković, Golnić, Kavaković, Janković, Trivunović, Rogić i Vračajac.

Današnju utakmicu sudila je glavni sudija Dunja Vukčević, sa pomoćnicima.

Prvo poluvreme je odmah u početnim minutama počelo oštrim napadom ekipe domaćina koji su se ohrabrili i na svom terenu pokazali ko je glavni. Odmah u 10. minutu igre uspešno je postignut prvi gol za ekipu domaćina. Djuričić je iskoristio šansu i uz asistenciju uspeo da svom timu obezbedi gol prednosti.

Napadi na protivnički gol su se nastavili, fudbaleri Omladinca sve više ulažu napor da postignu još koji gol. Ubrzo njihovi napori urodili su plodom, već u 30. minutu Stojanović šutira loptu koja je zatresla protivničku mrežu.

Igra je i dalje neizvesna, domaćini su opkolili protivnički gol i u 32. minutu Makarić je uspeo da se probije i za svoj tim postiže još jedan gol. Sada je rezultat tri gola prednosti za domaćine.

Gosti su imali nekoliko prilika da izbegnu poraz, ali sve te šanse su bile zaustavljene i pre svega dobro odbranjene. U nastavku utakmice,fudbaleri iz Miletića iskoristili su delić nepažnje domaćina i postižu utešni gol u 57. minutu igre.

Prvo poluvreme zabeleženo je rezultatom 3:1 za Omladinac.

Drugi deo igre je počeo,obe ekipe se ne predaju. Borba i želja za pobedom kruže terenom,sve je još uvek neizvesno i napeto. Čistina pred golom,i možda šansa za promenu rezultata,lopta koja je šutnuta sa pola terena,završava kod ekipe Omladinca. Preuzetu i dobro nabačenu loptu preuzima Savić ,koji uspeva da se probije do gola gostiju i sjajnim udarcem postiže gol u 75. minutu igre. Ovim golom domaćini vode sa 4 : 1. 

,,Postignuti gol je bio motivisan i namenjen jednoj ženi,koja ima veliku ulogu u mom životu. Srce  i  dušu sam ostavio danas na terenu. Uz dobru motivaciju i borbu moguće je i ostvariti dobar rezultat “ izjavio je fudbaler Omladinca Dušan Savić. 

Ovom današnjom pobedom ekipa Omladinca, se plasirala na 12. mesto na tabeli sa 25. bodova.

Poslednje 30. kolo ekipa Omladinac igra protiv Fruškogorskog partizana u Bukovcu 9. juna sa početkom u 18. časova.

Autor : Milica Grmuša