FONDACIJA PROSPERITATI IMA SEDAM HILJADA USPEŠNIH OSTVARENJA

Balint Juhas, rukovodilac Fondacije govorio je na panel diskusiji u Tušvanjošu, u Rumuniji.

Na Slobodonom uiverzitetu koji se upravo odvija u rumunskom mestu Tušnadfurdo, mađarska Privredna komora organizovala je panel diskusiju na temu: Uspesi u Karpatskom basenu. Pod Fondacijom Prosperitati u Vojvodini ostvareno je preko sedam hiljada uspešnih realizacija, izjavio je Balint Juhas, rukovodilac Fondacije.

„Mi sve realizovane ugovore smatramo uspesima. U današnjem obraćanju izdvojio bih jednu startap firmu i jedno srednje preduzeće, s ozbirom da je izvoz centralna tema panel diskusije. Imamo jedan uspešan startap proizvod, kvalitetnu čokoladu, ili kvalitetnu životnu namirnicu, to je „Reel“ čokolada iz Sente koja je, mislim, osvojila tržište Srbije kvalitetom. Prisutna je na značajnim prodajnim mestima, i potencijalno je značajan izvozni artikal. Firma „Belmil team“ iz Ade je veliki izvoznik koji proizvodi svoju robu, školske torbe i izvoze u blizu 30 zemalja. Mislim da je to uspešna priča o jednom srednjem preduzeću. Želeo bih da govorim i o preduzeću „Termometal“ koje se oslanja na strane partnere, ove godine su otvorili sto novih radnih mesta“ rekao je Juhas za Panon RTV i dodao: „Ne može se govoriti o tendenciji, ali prisutan je i povratak radnika iz inostranstva i treba i to pomenuti, jer je i to jedan od razloga zašto radimo ovakve programe.“

A PROSPERITATI TÖBB MINT HÉTEZER SIKERTÖRTÉNETET JEGYEZ

A Prosperitati Alapítvány pályázatai által Vajdaságban már több mint hétezer sikertörténet született – nyilatkozta Juhász Bálint, az alapítvány ügyvezetője Tusványoson.

A Tusnádfürdőn zajló Nyári Szabadegyetemen a Magyar Nemzeti Kereskedőház is panelbeszélgetést szervezett, Sikertörténetek a Kárpát-medencében címmel. A Prosperitati Alapítvány pályázatai által Vajdaságban már több mint hétezer sikertörténet született – nyilatkozta Juhász Bálint. Az alapítvány ügyvezetőjével Mészáros György beszélgetett.

Izvor: Pannon RTV