GOSPOĐINČANI ČUVARI TRADICIJE

U Gospođincima će dana 09.07.2018 godine početi tradicionalni turnir ulica, koji već 13.godina traje na radost svih meštana.

Na ovu lepu, i korisnu ideju došli su Galetin Milan i Sava Stančul, od ideje do realizacije nije potrajalo mnogo a Gospođinčani su dobili manifestaciju koja im mnogo znači.

Na ovom turniru proteklih godina učestvovalo je nekoliko stotina Gospođinčana, mnogi od njih su svoje prve javne fudbalske korake napravili na ovom sportskom terenu.

U letnjim mesecima, malo je toga gde se može otići nakon napornog radnog dana, i opustiti a pritom i navijati za igrače iz svoje ulice.

Sresti ljude na jednom mestu koje zbog poslova na njivi i u plastenicima retko viđate, popiti ladno pivo sa njima i razmeniti mišljenja.

Mnoge simpatije i ljubavi su započele na ovom mestu.

Turnir ulica Gospođinaca je prilika za sve gore nabrojano i više od toga.Biće to mesec dana druženja, i lepog fudbala u dve kategorije omladinskoj i seniorskoj.

Nakon završetka svih poslova u kući, i na njivi tribine na malom igralištu se ispune publikom od 7-77 godina, koja navija za svoje predstavnike.

Tako će i ove godine biti, sve je na dobrovoljnoj osnovi,organizaciju turnira nosiće sportisti iz FK „Jedinstvo“, bez ikakve nadoknade.

Sredstva za nagrade u vidu medalja, pehara i dresova, obezbediće Sportski savez i mesna zajednica.