GOSPOĐINČANI DOMAĆINI „SUSRETA VATROGASACA ŠAJKAŠKE REGIJE“

Danas je u Gospođincima u toku prepodneva održan Susret vatrogasaca Šajkaške regije- Memorijal Srđan Đukić, na kojem su učestvovali D.V.D. iz Kaća, Budisave, Kovilja, Bačkog Jarka, Novog Sada, Šajkaša i Gospođinaca.

Takmičili su se u disciplinama, mokra vežba na kamionu, nadvlačenju konopca i trčanje u Džaku, za sve ove discipline potrebna je brzina, preciznost, snaga i umešnost.

Predviđeno je programom takmičenja da najuspešnija ekipa dobije pehar, a ostale ekipe diplome i zahvalnice za učešće.

Angažovanje svih ekipa i pojedinaca bilo je krajnje profesionalno i svakog trenutka se videla želja za pobedom.

Predsednik D.V.D. Gospođinci Milenko Marić izjavio je sledeće, „Cilj ovog takmičenja je da pokažemo sredini u kojoj živimo da postojimo i želimo da radimo.Današnje takmičenje je jasan pokazatelj obučenosti ne samo našeg D.V.D. već svih učesnika. Potrebna nam je pomoć i razumevanje zajednice u kojoj živimo i lokalne samouprave, da bi bili spremni za sve neželjene situacije u kojima možemo biti angažovani. D.V.D. Gospođinci neprestano radi na obuci svojih vatrogasaca. U planu nam je  obuka školske dece od kojih će mnogi kasnije postati članovi D.V.D.“.

Nakon završenenog stručnog i sportskog dela, predsednik opštinskog D.V.D. Siniša Šolaja podelio je diplome i zahvalnice učesnicima i prepustio predsedniku mesne zajednice Borisu Straživuku da ekipi Kovilja dodeli pobednički pehar.

Tom prilikom Boris Straživuk je održao kraći govor, u kome se zahvalio svima koji su učestvovali na ovom susretu vatrogasaca, da je bilo zadovoljstvo družiti se sa njima,  i pozvao ih da kad god mogu posete Gospođince.

Gospođinčani imaju tradiciju D.V.D. dugu više od sto godina, mnogo puta su pomogli ljudima u teškim situacijama, generacijski prenose učešće u D.V.D. Trenutno im je članstvo podmlađeno i uz spoj iskustva starijih kolega mogu biti veoma uspešni u svom radu.

Veoma zavise od pomoći lokalne samouprave u vezi nabavke i održavanja postojeće opreme o modernizaciji bi se tek  moglo pričati.

 

Za vojvodjanske: M. Živković