GOSPOĐINČANI PRVI EKIPNO NA TAKMIČENJU U SPORTSKOM RIBOLOVU

Opštinska organizacija invalida rada Žabalj u sklopu svojih programskih aktivnosti, održala je takmičenje u sportskom ribolovu na Jegričkoj bari u Gospođincima.

Na takmičenju su učestvovale mesne organizacije iz sva četiri naseljena mesta.

Dok su se oni na bari borili za što bolji uspeh svojih ekipa, na Avionskom krilu su domaćini pripremali prostor za proslavu i naravno riblju čorbu kojoj će se okrepiti svi učesnici.

Predsednica opštinske organizacije Stana Vujović je tom prilikom izjavila: „Ovo je naša svakodnevnica, borimo se da naši članovi imaju koliko je to moguće u ovim uslovima prilike za kulturan i sportski razvoj.

Ovo sportsko takmičenje pre svega ima jednu formu druženja između mesnih organizacija, što se tiče takmičenja sudije su te koji će na kraju odlučiti o uspehu ekipa.Zahvalni smo našim domaćinima iz gospođinaca, koji su se pobrinuli za to da sve besprekorno funkcioniše“.

Među takmičarima je bilo i dama koje kako kažu koriste svaku priliku da izađu na vodu, što bi rekli pecenje nije niti će biti isključivo muški sport.

Samo takmičenje je trajalo tri sata, a nakon toga sudije su imale zadatak da utvrde na osnovu ulova redosled ekipa, ove godine Gospođinčani su uzeli prvo mesto, Žabalj drugo, Đurđevo treće i Čurug četvrto mesto.

Na odluke sudija takmičari nisu imali primedbi, već su se i sami složili sa njima.

Druženje na Avionskom krilu počelo je minutom ćutanja i sećanja na preminulog predsednika mesne organizacije gospođinci Aleksandra Radovanovića,  podela  pehara i priznanja ekipama, pored toga svi učesnici su dobili na poklon majice od mesne zajednice Gospođinci.

Sudeći po raspoloženju gostiju čorba je bila pun pogodak, kako kažu odgovarala je svačijem ukusu.

Ostatak dana bio je posvećen druženju gostiju i domaćina koji su se maksimalno potrudili da se što bolje pokažu a može se reći da su uspeli u tome sudeći po osmesima i veselom razgovoru svih gostiju.

Pored mesne zajednice ovu manifestaciju su pomogli i Goran Salonski, Zemljoradnička zadruga Gospođinci, Salamun Nikola i Barat Verica.

Za Vojvodjanske: M. Živković