ГРАД СУГРАЂАНКАМА ПОКЛОНИО ПРЕДСТАВУ “ЉУБАВ ДО ГРОБА”

ГРАД СУГРАЂАНКАМА ПОКЛОНИО ПРЕДСТАВУ “ЉУБАВ ДО ГРОБА”

Осмомартовско суморно и кишовито вече, Кикинђанкама су улепшали протагонисти позориште представе „Љубав до гроба“. Мелодраму по тексту Миодрага Мије Илића, коју је режирао Владимир Лазић, извели су Снежана Савић, Миленко Павлов и Марина Воденичар. Генерацијски јаз, сукоб нових и старих вредности, али и брачне размирице пара у старачкој усамљености, мамио је осмехе публике која је до последњег места испунила кикиндско Народно позориште. Локална самоуправа одлучила се, да и на овај начин, Кикинђанкама улепша Међународни дан жена. Миленко Павлов једно време живео је у Кикинди и сарађивао с нашим театром, док се Снежана Савић са овдашњом публиком претходних пут дружила 2017. године, кад је у оквиру “Кикиндског лета”, гостовала с представом “Забрањено воће”:

– Тема представе “Љубав до гроба” је веома озбиљна, али посматрана кроз призму комичних елемената, музике и сатире. Дотиче се и овог времена, недостатка емпатије и отуђености, нарочито према старијој генерацији. Двоје пензионисаних артиста који једва састављају крај с крајем, а чија ћерка живи у Америци, немају могућности ни телефоном да је позову, јер су им пензије мале. Ту је и млада дама која врло вешто користи њихову ситуацију, додворавајући им се ситним поклонима и услугама- испричала је Снежана Савић, док ј кикиндског ансабла, Марина Воденичар, изразила уверење да се публика лепо провела:

– За Међународни дан жена, свим Кикинђанкама, али и љубитељима позоришта, представили смо се комадом “Љубав до гроба”. Мој лик је негативан. Неко сам ко квари планове средовечном брачном пару- рекла је Марина Воденичар.

Извор: Град Кикинда

Author Image
Zjaja
%d bloggers like this: