ГРАДОНАЧЕЛНИК БАКИЋ ПРИСУСТВОВАО ОБЕЛЕЖАВАЊУ ЈУБИЛЕЈА ПОЛИТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ

Градоначелник Суботице Стеван Бакић присуствовао је обележавању Дана Политехничке школе и јубилеја – 20 година постојања школе под овим именом. Обраћајући се медијима након отварања изложбе ликовних радова ученице трећег разреда ове школе Мајде Виг, градоначелник Бакић је истакао да је привилегија бити са ученицима и колективом Политехничке школе која данас прославља две деценије рада у тренутном организационом формату и под овим именом, и додао да њена традиција сеже чак до давне 1883. године.

„Уверен сам да ће ученици Политехничке школе имати много да понуде свом граду и држави Србији када изађу из ове школе и окончају своје школовање. Политехничка школа је један од поноса Града Суботице у области образовања и у наредној школској години ће имати нове образовне профиле, у складу са националним моделом дуалног образовања и потребама нашег друштва“, нагласио је градоначелник Бакић.

Додао је да жели да Политехничка школа настави са успешним радом и да и даље постиже запажене резултате.

„Град Суботица ће, као и протеклих деценија бити поуздан партнер за унапређење квалитета рада у овој врхунској образовној установи, којој овом приликом честитам јубилеј“, закључио је градоначелник Стеван Бакић.

Директор Политехничке школе Исо Планић навео је да се од 26. априла 2002. године ова школа зове Политехничка школа и да она образује ученике у трогодишњем и четворогодишњем трајању на српском, мађарском и хрватском наставном језику за потребе севернобачке регије у четири подручја рада: Грађевинарство и геодезија, Шумарство и обрада дрвета, Хемија, неметали и графичарство и Култура, уметност и јавно информисање.

„Школа је 2016. године стекла статус јавно признатог организатора образовања одраслих, а 2021. године статус јавно признатог организатора образовања одраслих за признавање претходног учења“, изјавио је, између осталог, Исо Планић.

Поред отварања изложбе ликовних радова ученика, у оквиру обележавања Дана Политехничке школе, чији је мото „Закорачи у свет креативности“, одржана је и свечана академија у просторијама школе, а за вечерас је, на суботичком Отвореном универзитету, планирано отварање изложбе „Мој пут“ која ће осликати богату каријеру познатог Суботичанина Маћаша Мурењија.

Извор: Град Суботица