ГРАДОНАЧЕЛНИК И “КИКИНДСКИ БЕБИ КЛУБ” ОБРАДОВАЛИ РОДИТЕЉЕ 154 МАЛИШАНА

Градоначелник Кикинде, Никола Лукач и његови сарадници, уручили су данас 154 беби пакета, родитељима малишана који су рођени током друге половине маја, јуна, јула и августа. Осим опреме за новорођенчад, у наставку племените акције „Кикиндског беби клуба“, родитељи су добили и мултифункционалне столице за храњење:

– Ово је највеће богатство које можемо да имамо, а пре свих ви, лично, и ваше породице. Највећа вредност ваших породица, нашег града и државе јесу управо деца. За њих ћемо се увек борити. Покушаћемо да им улепшамо наредне године, а родитељима да помогнемо да их васпитавају у духу правих вредности. Град Кикинда увећ ће подржавати децу и све оно што најмлађи доносе: осмех, радост и весеље- поручио је Лукач. Надовезала се Рамона Тот, чланица ГВ за националне мањине, родну равноправност и бригу о породици:

-У Градској управи ово су најлепши тренуци. Пакете су добиле и бебе које су рођене у другим градовима, али имају пребивалиште у нашем граду. Због епидемије короне и наложених противепидемиских мера, нисмо ову акцију могли раније да реализујемо. Ове године смо из буџета издвојили 4,2 милиона динара- потврдила је она. Николина Кајтес, ћеркицу Богдану родила је 30. августа:

– Мислим да је лепо што локална самоуправа на овакав начин показује да мисли на нас, али и што нам помаже. Планирам да завршим Правни факултет, па ћемо онда порадиити и да се наша породица увећа, да Богдана добије сестру или брата- признала је млада мајка. Кикинђанка Светлана Татомир, у пратњи супруга Драгана , појавила се са три сина, близанцима и њиховим старијим братом:

-Иван и Алекса имају два месеца, док ће Михајло у петак прославити трећи рођендан. Управо је Михајло раније добио ову и мултифункционалну столицу и можемо да потврдимо да је заиста практична- казала је Светлана.

Извор: Град Кикинда