ГРАДОНАЧЕЛНИК СИМО САЛАПУРА ПРИМИО ЧЛАНОВЕ ОРГАНИЗАЦИОНОГ ОДБОРА СИМПОЗИЈУМА „ПИВО, ПИВАРСКЕ СИРОВИНЕ И ОПРЕМА“

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура уприличио је данас у свом кабинету пријем за Организациони одбор научно-стручног Симпозијума „Пиво, пиварске сировине и опрема“ који се по четврти пут одржава у нашем граду.

Том приликом градоначелнику је уручена Повеља за помоћ, подршку и посебан допринос у организацији Симпозијума.

Градоначелник  је истакао да допринос настојању да се поново покрене производња пива у нашем граду може дати овакав симпозијум.

– Изузетно је задовољство од еминенетних стручњака из ове области чути информације и сазнања, и научно и стручно, како и на који начин у Зрењанину поново може да се производи пиво. Други, не мање важан аспект овог симпозијума јесте и то што развијамо, и што треба у наредном периоду подићи на виши ниво, да направимо конгрес када је у питању ова тема. То ће свакако допринети и развоју конгресног туризма у нашем граду коме тежимо, а за које имамо све услове, капацитете и ресусре. Наравно, заједнички то радимо са нашом Туристичком организацијом – казао је градоначелник.

Захвалио је организационом одбору и на томе што су захваљујући том скупу у наш град дошли и стручњаци из пет различитих земаља.
 – Како сам чуо овај симпозијум тематски је најсадржајнији, како са научног аспекта тако и са стручног и верујем да ћемо у наредном периоду имати још бољу и садржајнију причу у нашем граду када је ова тема у питању – рекао је још градоначелник Симо Салапура.

Подсетио је и на уговор потписан са компанијом “Карлсбер” и навео да се зрењанински бренд – “Зрењанинско пиво” производи и да ће тако бити и убудуће, а да ће са представницима те компаније и стручњацима из области пиварства већ почетком новембра бити одржан састанак на коме ће бити издефинисани даљи правци пројекта.

Професор др Радован Пејановић са Пољопривредног факултета у Новом Саду и председник организационог одбора Симпозијума, истакао је да је мисија овог скупа да оживи сектор привреде, веома значајан, а то је пиварска индустрија.

Указао је да је мишљење стручњака да Србија има сјајне компаративне предности за развој пиварске индустрије и шансе да се та грана опорави.

Извор: Град Зрењанин