ГРАДОНАЧЕЛНИК УРУЧИО ГОДИШЊЕ НАГРАДЕ НАЈЗАСЛУЖНИЈИМ ПОЈЕДИНЦИМА И КОЛЕКТИВИМА

Доделом највиших градских признања које носе имена знаменитих Кикинђана, поводом Дан града Кикинде, 28. децембра, данас је посебна почаст указана заслужним појединцима и колективима. Лауретатима је плакете уручио и честитао Никола Лукач, градоначелник Кикинде. Он је подвукао да је ова година у нашој средини, због познатих околности, била у духу солидарности и хуманости. Из тог разлога је славодобитница, али и свим грађанима, изнад свега, у Новој 2021. години пожелео добро здравље:

-Годину коју испраћемо остаће упамћена и по борби за здравље наших суграђана. Показали смо да кад имамо неког невидљивиог непријатеља и заједнички желимо да се боримо, онда много тога и постижемо. Ово је само један део наших пожртвованих суграђана који су се херојски борили и још увек се боре против невидљивог непријатеља. Дела овогодишњих лауреате остаће упамћена у историји града Кикинде. Верујем да ће им пружити додатан мотив да у њиховим делатностима пруже нашој заједници још више- поручио је Лукач. У Име награђених, обратила се др Сандра Радловић, директорка Завода за јавно здравље. Награду града Кикинде њој је припала за пожртвованост у очувању здравља грађана Кикинде:

-Част је примити ову награду и бити уписан у историји овога града. Осећам моралну обавезу да кажем да ово није само моја награда. Ово је награда читавог мог колектива и мојих колега, који су увек били уз мене. Радујем се будућим данима када ћемо победити ову пошаст. Ми епидемиолози немамо једног пацијента. Наш пацијент је народ- рекла је др Радловић и подвукла да ће наставити да се боре за њихово здравље. Признање града Кикинде за незизбрисив траг у животима Кикинђана постхумно је добио др Јандрија Лукач. Градским признањем „Јован Ћирилов“, за изузетан допринос очувања културног и позоришног идентитета Кикинде, награђан је Владимир Црномарковић. Својим радом и ангажовањем у кикиндском Народном позоришту, оставио је неизбрисив траг у раду ове установе културе. Градским признањем „др Ранко Петровић“, за пожртвованост у медицини и бригу о деци Кикинде, награда је уручена др Гордани Бистричић.

Градским признањем „Ника Мирков“, за изузетне резултате у области спорта, награђен је перспективни атлетичар Немања Константин. Витомир Радак добио је градско признање „др Павле Кенђелац“, за изузетне резултате постигнуте у области образовања, а признање „Стефан Бон“, за дугогодишњи предузетнички рад и пример успешне компаније, Дестилерија “Хуберт 1924” из Банатског Великог Села, чији су сувласници Мирослав Кнежевић и Младен Крстајић. За исказану хуманост и доброчинство, градским признањем „Меланија Николић Гајчић“награђени су хранитељи Весна и Радован Крстин из Иђоша.

Извор: Град Кикинда