ГРАДУ СУБОТИЦИ ДОНИРАНО 11 НАЈСАВРЕМЕНИЈИХ МЕТЕО-СТАНИЦА

У оквиру пројекта „Дигитализација општинског управљања земљиштем“ који је подржан кроз Програм развојног партнерства (develoPPP.de) Немачког савезног министарства за економску сарадњу и развој (BMZ), а који спроводе Немачка развојна сарадња (GIZ), TeleGroup и НАЛЕД, Граду Суботици донирано је укупно 11 најсавременијих метео-станица које прате параметре од значаја за пољопривредну производњу.

Метео-станице су у стању да прикупљају податке о микроклиматским условима у реалном времену, као што су подаци о температури и влажности ваздуха и земљишта, количини падавина, влажности листа, сунчевој радијацији, јачини ветра и слично али и да предвиђају појаву болести и штеточина за велики број пољопривредних култура.

Подаци са метео-станица доступни су свим закупцима државног пољопривредног земљишта али и власницима приватних пољопривредних газдинстава са територије града Суботице.

За више информација о пројекту, AgroLIFE дигиталној платформи за управљање пољопривредном производњом и метео-станицама потребно је обратити се Секретаријату за пољопривреду и заштиту животне средине Градске управе Града Суботице путем телефона: 024 626871, или на мејл: agro.office@subotica.rs.

Извор: Град Суботица