ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА ПОВОДОМ SERBIA FASHION WEEKA

Поводом десетог јубиларног издања Serbia Fashion Weeka, данас у 18 часова у Свечаној сали школе „Милева Марић-Ајнштајн“ у Новом Саду биће одржана изложба фотографија „The best moments of Serbia Fashion Week“ by: Владимир Величковић.

На изложби ће бити представљене фотографије чији је аутор Владимир Величковић, менаџер фото департмана Serbia Fashion Weeka. Владимир је рођен 1993. године. Смер фотографије у средњој Графичкој школи завршио је 2012. године, а овим послом бави се 9 година. Поред модне фотографије, успешно се бави и концертном и корпоративном фотографијом.

Својим будним оком и објективом Владимир је пропратио ревије неких од најзначајнијих домаћих и светских модних дизајнера који су прошли кроз Српску недељу моде као што су Eymeric Francois, Ludovic Winterstan, Erik Rosete, Даир, Бата Спасојевић, Звонко Марковић, Бошко Јаковљевић, Младен Миливојевић Барон, Снежана Дакић, Марија Шабић и многи други. На изложби ће бити представљен избор најлепших модних фотографија са претходних издања Serbia Fashion Weeka.

Serbia Fashion Week биће одржан од 24. до 29. априла на пет локација у Новом Саду које ће моду представити на несвакидашњи начин. Спектакуларно отварање Serbia Fashion Weeka биће одржано у Дунавском парку, алтернативна мода биће приказана у Кинеској четврти – у СКЦ Фабрици, изложба у Галерији Матице српске, ревијални део у Конгресном центру Мастер Новосадског сајма, док ће затварање бити одржано у Српском народном позоришту.

Отварање Serbia Fashion Weeka представиће праву уметничку бајку. Уз учешће 150 манекена обучених у моделе дизајнера који стижу из 30 различитих земаља света међу којима ће бити најзначајнији светски, регионални и домаћи модни креатори, Serbia Fashion Week ће поклонити Новосађанима и свим модним сладокусцима из региона и Европе вече за памћење.

Дунавски парк који ће бити отворен за све посетиоце биће претворен у једну од највећих модних писти Европе а специјални ефекти и сценографија, уз пратњу оркестра и солиста опере Српског народног позоришта учиниће га чаробним. Синергија моде и различитих уметности биће приказана током специјалне изложбе у Галерији Матице српске, а затварање Serbia Fashion Weeka представиће посетиоцима до сада невиђен модни шоу на нашим просторима, свечану доделу награда и наступ тренутно најпознатије француске шансонијерке Laure Prechac коју ће употпунити ексклузивна ревија иконе светске моде, Thierry Muglera у Српском народном позоришту 29. априла.

Извор: РТВ