ИЗЛОЖБА „ГАЛЕРИЈА И АУТИЗАМ – НАША ПРИЧА“

Изложба „Галерија и аутизам – наша прича“ је изложба слика насталих у оквиру радионица арт терапије – комуникације кроз сликање Друштва за подршку особама са аутизмом града Новог Сада  по предлошку дела из Поклон збирке Рајка Мамузића и приватне збирке Николе Богдановића из Сремске Митровице.

Изложба је  прилика  да чланови Друштва покажу резултат креативног рада особа са аутизмом и да најшира јавност упозна њихов стваралачки потенцијал, разуме различитост изражавања снажних осећања, једнаке потребе и жеље, и сликарство као језик прихватања.

Смањивање предрасуда, промоција принципа инклузије у области уметности и излазак из „зоне невидљивости“ особа са аутизом, превасходни су циљеви  које постиже изложба.

Изложба је донаторског карактера и средства прикупљена донацијама биће усмерена искључиво за децу, младе и особе са аутизмом за наставак арт терапије, као и за подизање капацитета удружења. Донације се уплаћују на текући рачун удружења по основу Уговора о донацији, а Удружење ће за сваку донацију преко 20.000,00 динара (170 евра) поклонити слику по избору донатора.

Ово је линк нашег електронског каталога  autizamns.org.rs/katalog у којем се налази  95 радова насталих током шестогодишњег континуираног рада.

Овом изложбом Друштво даје свој скроман допринос и подршку у промоцији за

Нови Сад Омладинска престоница Европе ОПЕНС 2019  и Нови Сад Европска престоница културе 2021.

Изложба ће се одржати у Галерији ликовне уметности поклон збирке Рајко Мамузић, Васе Стајића 1 у Новом Саду,  од  8.јуна  до 6.јула  2018.  Изложбу можете посетити од среде до недеље  од 9 до 17 часова.

Свечано отварање изложбе је 08. јуна. у 19 часова.