ЈЕЛЕНА ЖИВКОВ ПОНОВО У РЕДОВИМА ЖОРК „КИКИНДА“

Рукометашица, Јелена Живков, одлични средњи бек, поново је у редовима ЖОРК “Кикинда“. Биће то прилика да после дуго времена проведеног на паркету познатих клубова, попут новосадске “Војводине“ и “Железничара“ из Инђије, помогне свом тиму у борби за што бољи пласман у елитном српском рукомету, у ком се кикиндски клуб и такмичи. Град Кикинда и управа клуба, створили су све неопходне услове за повратак рукометашице, која најављује дугогодишњу сарадњу. Промоцији су, између осталих, присуствовали градоначелник Кикинде, Никола Лукач и Драган Пецарски, члан Градског већа задужен за спорт и омладину.

“Веома ми је драго што се Јелена Живков, као изузетан спортиста, вратила у свој град што значи да ће наш женски рукометни клуб бити појачан сјајном игром, пре свега добре девојке и изузетно квалитетне играчице. Убеђен сам да ће се заједно са тренером и остатком екипе, уз велики труд управе клуба, остварити жељени циљеви. Град кикинда има стратегију да пре свега задржи, али и врати спортисте за које стварамо одличне услове за рад. У протеклих неколико година успели смо многе спортисте да вратимо, а потом да их задржимо како би управо они младим играчима пренели своје знање и искуство стечено на терену“, поручио је градоначелник.

Када је Јелена са осам година први пут закорачила на рукометни терен, тренер јој је била Драгана Карановић, садашњи стратег кикиндског клуба:

“То ми представљња посебно задовољаство и што поново сарађујемо. Захваљујем Граду Кикинди, али и управи клуба који су испунили све моје услове, договорили смо се око свега и већ сада видим да ћемо одлично сарађивати у наредним годинама. Дошла сам из екипе која је протекле године освојила титулу првака државе, али мислим да је ове године лига прилично изједначена и мислим да кикиндска екипа може много тога да учини, упркос томе што је опстанак зацртан као приоритет, јер су девојке младе, жељне доказивања, тако да ће уз нас неколико искуснијих ово бити јако лепа прича“, истакла је Јелена Живков.

“Јелена је своје прве рукометне кораке направила у нашем клубу, тим путем је наставила даље и драго ми је што је на неки начин показала и себи и нама да је рукомет за њу на прво месту. Ово може да буде лепа прилика да са оваквим појачањем остваримо и неке наше веће амбиције“, додала је Драгана Карановић, тренер ЖОРК “Кикинда“.

Извор: Град Кикинда