ЈОШ ДЕВЕТ „СЛЕПИХ ПУТНИКА“ ОТКРИВЕНО СКЕНЕРОМ

Цариници су 6. и 7. фебруара 2018. године, на граничним прелазима Батровци и Хоргош,  спречили још деветорицу „слепих путника“ да се у приколицама камиона илегално домогну Европске уније.

Када је 7. фебруара, на излазној страни граничног прелаза Батровци, шлепер турских регистарских ознака који је превозио алупрофиле из Турске ка Немачкој послат на преглед скенером, испоставило се да је поред пријављене робе транспортовао и тројицу илегалних миграната.

Дан пре тога царински службеници су на излазној страни граничног прелаза Хоргош, у три наврата спречили шест миграната из Пакистана да неопажено изађу из земље.

Шесторица младића су откривена када је снимак на скенеру показао контуре у приколицама пристиглих шлепера које не одговарају пријављеној роби. Ради се о три камиона у којима су се међу робом крили мигранти, у сваком по двојица. 

Приликом прегледа товарних делова, царински службеници су уочили да је на сваком од поменута три камиона сајла пресечена, па потом лепљена помоћу чиоде и суперлепка.

фото: Управа царина

Шлепери у којима су откривени илегални мигранти превозили су разну робу за европско тржиште. У товарима је било  9 тона пластичних контејнера за смеће транспортованих ка  Литванији, затим више од 20 тона делова приколица за француско и скоро 6.5 тона детерџента „бреф“ за пољско тржиште.

Извор: Управа царина Републике Србије