JOŠ JEDNA MEDALJA ZA MLADOG PANČEVCA ALEKSU RAKONJCA. OVOG PUTA NA PRVENSTVU SRBIJE

Mladi pančevački strelac Aleksa Rakonjac je osvojio bronzanu medalju na Prvenstvu Srbije za kadete koje je održano proteklog vikenda u Novom Sadu, navodi 013info. U discipllini trostav 3×20 dijabola vazdušnom puškom on je „ubio“ 381 krug i došao do trećeg mesta.

–  Vodio je do pred sam kraj meča, sa 196 u klečećem i 197 u ležećem stavu ali je posustao u stojećem stavu i za dva kruga izgubio titulu, a za razliku od jednog centra i drugo mesto, rekao nam je SIniša Veljković, trener Streljalčke družine Pančevo 1813.

 Aleksina dve godine mladja sestra, Iva Rakonjac je osvojila petnaesto mesto sa 557 krugova u konkurenciji kadetkinja u trostavu 3×20 metaka vazdušnom puškom, a po prvi put su nastupile Teodora Kondić sa 529 i Ana Tokić sa 524 kruga. One su formirale i ekipu kadetkinja i osvojile peto mesto.

  Nakon kraće pauze , Aleksa,Iva, Teodora i Ana će nastupiti u Sremskoj Mitrovici 01. i 15.septembra na Prv.Vojvodine i Prv.Srbije u trostavu 3x 10 metaka i 30 metaka u ležećem stavu serijskom malokalbarskom puškom u konkurenciji pionira.

Izvor: 013info