ЈУБИЛАРНИ 35. “ДАНИ ЛУДАЈЕ” ОДРЖАЋЕ СЕ 19. СЕПТЕМБРА

Најстарија кикиндска и севернобанатска туристичка манифестација “Дани лудаје” одржаће се 19. септембра. На основу препорука Кризног штаба Републике Србије и локалног Штаба за ванредне ситуације одлучено је да се јубиларни манифестација ипак обележи. Због познатих околности, изостаће уобичајени богати четвородневни гастрономско- концертни програми, дефиле костимираних малишана, али и бројни други препознатљиви сегменти:

– Централни догађај предстојећих “Дана лудаје” биће мерење најтежих и најдужих плодова. То је свакако и један од заштитних знакова наше туристичке манифестације. Ако епидемиолошка ситуција дозволи, организоваћемо и “Банатски фруштук”, на начин на који то у том тренутку буде било могуће- саопштила је Јасмина Миланков из Одсека за послове развоја Града Кикинде и наставила:

– Одлучили смо и да распишемо конкурс за ликовне и видео радове. Конкурс је намењен ученицима основних и средњих школа, а тема је, наравно, бундева. Као и ранијих година, организоваћемо конкурс за избор најлепше уређеног излога- прецизирала је она. На прошлогодишњим “Данима лудаје” постављени су нови апсолутни рекордни. Милан Вучен из Кикинде, пензионисани радник НИС-а, апсолутни је рекордер “Дана лудаје” са тиквом дугачком 366 центиметара. Душан Јанков из Чуруга, магистар фитофармације, лане је у Кикинду донео бундеву тешку чак 639,5 килограма. Он је, иначе, пре тога, већ два пута побеђивао на “Данима лудаје”.

Извор: Град Кикинда