КАЋ ОСНАЖЕН НОВИМ ИНВЕСТИЦИЈАМА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је Каћ и том приликом обишао почетне радове на изградњи пензионерског дома, на проширењу вртића, као и реконструисани објекат Месне заједнице Каћ. Градоначелника је у Каћу угостио Петар Мишић херој са Кошара.

– Много тога је урађено у Каћу, са поносом ходам улицама овог дивног места. Захваљујући Месној заједници и мештанима, са којима смо били партнери, за осам година имали смо инвестиције вредне милијарду динара. Томе додајмо изградњу надвожњака, који је на још један начин спојио Каћ и Нови Сад, а за тај посао Република је издвојила преко 500 милиона динара. Завршава се зграда МЗ Каћ која је била пред рушењем, а под патронатом је Завода за заштиту споменика културе. Проширујемо вртић у Каћу са просторијама за четири нове групе, па ће бити уписано још преко осамдесеторо деце. Почела је изградња зграде Удружења пензионера површине 500 м2, и све што сам сада навео Град финансира са преко 160 милиона динара. Изграђено је 45,8 км канализационе мреже, 18 км улица је сређено, помогли смо обнову Николајевске цркве, као и манастира у Каћу, комплетно смо реновирали стари објекат школе. Јако ме обрадује када чујем да сада људи хоће парк, јер то значи да коначно имају основну комуналну инфраструктуру. Прво шта планирамо следеће јесте реализација пројекта обнове школске спортске сале, јер ту се одвијају и бројне јавне манифестације. Тај пројекат вредан 104 милиона динара кандидовали смо за Програм Србија 2025 – истакао је Милош Вучевић.

У домаћинству породице Мишић, градоначелника је дочекао потпоручник Петар Мишић који живи са супругом и четворо деце. Он је херој са Кошара који је 1999. године рањен и живи у Каћу, а остварио је право на инвалидску пензију.

– Посебна част ми је што нас је примио официр који је био први рањен у борбама 1999. године. Човек је о томе 20 година ћутао, његови суграђани нису ни знали за то, никада није тражио никакву помоћ. Ми смо данас снажнија држава и можемо да водимо на први начин рачуна о таквим великим људима – рекао је Вучевић.