КАЈАК АВАНТУРА ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА СВЕТСКОГ ДАНА МЛАДИХ

Поводом обележавања Светског дана младих у среду, 12. августа, у Кајак центру Сомбор на обали Великог бачког канала, одржана је кајак авантура. Ово је само једна у низу активности у оквиру Пројекта „Развој дестинација еколошког туризма прекограничног региона Баја-Сомбор развојем тематских зелених стаза и туристичких пакета“ на коме су партнери градови Сомбор и Баја, као и Туристичка организација Баје, а финансира се из Европских фондова.

Циљ пројеката је развој активног туристичког потенцијала на дестинацији Баја-Сомбор, путем изградње јединствене мреже зелених површина и побољшање инфрастуктуре (изградња бициклистичких одморишта, водених пунктова). Пројекат негује културно и историјско наслеђе пограничног региона и подиже свест о еколошкој одрживости два града чије природно окружење представља изузетну основу за различите спортске и туристичке активности, укључујући стазе природе и водени туризам.

Овај пут кајак авантура је организована у сарадњи са Црвеним крстом Сомбор, те су млади поред теоретске обуке и вожње кајака имали прилику да виде и демонстрацију пружања прве помоћи коју су приказали волонтери Црвеног крста.

Извор: Град Сомбор