КАТАЛОГ КАО ЗНАК УСПЕШНЕ ДУГОГОДИШЊЕ САРАДЊЕ

Крајем прошле године, на изложби у холу Културног центра у Пећинцима, нашем сликару Драгољубу Триндићу из Карловчића председник општине Пећинци Синиша Ђокић уручио је Признање за освојено прво место на 21. смотри ликовних уметника аматера Војводине у Бачкој Паланци, а каталог са Покрајинске смотре, уручио је директор КЦ Јован Деврња, који је том приликом нагласио значај дугогодишње успешне сарадње између уметника и установе културе на чијем је челу, и најавио припрему специјалног каталога Триндићевић дела који ће на један посебан начин истаћи његов уметнички опус.

Каталог Триндићевић дела носи назив “То свако од нас може бити”, управо по победничкој слици са Покрајинске смотре, а директор Деврња је том приликом истакао значај развоја културе у свим њеним сегментима у нашој локалној заједници.

“Овом приликом желим посебно да укажем на ликовно стваралаштво, по чему смо прошле године били препознатљиви не само у општини Пећинци, већ и у Срему, Војводини али и широм света. Наравно, томе је највише заслужан наш сликар Драгољуб Триндић коме желимо на овај начин да се захвалимо за све што је учинио за нашу општину и Културни центар Пећинци” – изјавио је Деврња, и додао да каталог представља само један мали део Триндићеве блиставе каријере.

Сам чин уручења каталога, као и интервју са уметником постављен је на званичном Јутјуб каналу Културног центра Пећинци. О развојном путу уметника, његовим почецима, о процесу стварања уметничког дела, одабиру мотива, о различитим циклусима и техникама, као и како археологија утиче на његов ликовни опус са уметником је разговарала Бранислава Трифуновић сарадник пећиначког КЦ.

Драгољуб Триндић се увек радо одазива сваком позиву Културног центра, јер, како каже, сматра да сваки уметник треба да се такмичи и излаже своја дела.

“Такмичење даје прилику да ваш рад буде адекватно оцењен и награђен. Сваки уметник треба да изложи свој рад, треба да га стави на увид ликовној критици и тек тада може очекивати успех, јер свако такмичење може унапредити ваш рад и могу вас довести до неког великог циља. Сада ми предстоје нова дела за будућа такмичења и сасвим сигурно ћу учествовати на свим такмичењима где будем позван” – рекао је Триндић и додао да ће део његовог рада и у будућности бити везан за Културни центар Пећинци.

Драгољуб Триндић већ годинама представља општину Пећинци на Зонским и Покрајинским смотрама ликовних стваралаца Срема и Војводине, носилац је бројних награда, међу којима је и прошлогодишње освојено прво место на Покрајинској смотри са сликом “То може бити свако од нас”. На међународној сцени појавио се 2013. године прво у Бергаму у Италији, исте године и у Лос Анђелесу у САД. Крајем прошле године по други пут изложио је своје слике на међународној изложби у њујоршкој Артиос галерији.

Извор: Општина Пећинци