KERBER JE SVIRAO, SVIRAO I SVIRAO… I TAKO SMO STIGLI U RAJ!

„Samo odabrani uživaju u muzici. Ovi drugi se u životu zabavljaju” – Galetove su reči iz jednog intervjua.

A da članovi ovog niškog benda svojim radom i emocijama mogu da pomere planine, uverismo se u petak uveče, na njihovom koncertu u Novom Sadu. Koncert su nam upriličili u akustičnoj verziji, a ušuškanoj Velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta. Uživali smo u svakom tonu koji nam u srce usadiše!

Datum 16. februar leta Gospodnjeg 2018. upisaću crvenim slovom u kalendar. I nikad neću zaboraviti!!! Jer, uživala sam i ja, i moja ćerka tinejdžerka sa svojim drugarima iz benda, i moja kuma Jelena rođena u Galetovoj Velikoj Popini, i svi oni ljudi koje nikad drugim povodom ne bih videla u toj sali pozorišta, i svi oni što dođoše iz Zrenjanina, Rume, Bačke Palanke i ko zna odakle sve ne!

Da, normalno je da neki svetski muzičar doveze tone opreme i održi fantastičan koncert, ali ova grupa nam je dala krv, znoj, osmehe, srce, dušu, snove, život, moguće i nemoguće. Takvo pevanje i muziciranje treba prepisivati građanima na recept, uz prethodno obavljeni lekarski pregled da mogu da podnesu takvu terapiju.

I zato, mogu samo da kažem: Gale, horoskopska „Device” moja presavršena, hvala ti na pevanju, osmesima, i što si puštao one iz prvog reda da ti diraju kosu!

Hvala ludim gitaristima! Ljudi, vi postojite, zar ne?!

Hvala predivnim devojkama koje su pevale prateće glasove.

Hvala pijanisti. Brate, moj naklon, možeš da sviraš i na Brodveju!

Hvala predivnoj Zorici iz publike koja je otpevala pesmu „Na raskršću”.

Hvala bubnjarima, tati i sinu! To što vas dvojica radite, ravno je nuklernoj fizici! (Sreća, pa devojke ne isekoše vene za mladim perkusionistom).

Hvala na predivnim (kontra)basistima!

Hvala za gudače, ruke im se pozlatile!

Hvala za crkveni hor!

Hvala za biseve, improvizacije, ludilo!

Digli ste nas u raj, i sad vam se odgore duboko klanjamo!

 

Tekst – vaš totalno nemuzički rab: Vesna Raonić;

Foto: Jovana Raonić