КИКИНДА: НАСТАВЉЕНА САРАДЊА СА „ЧИГОТОМ”

У четвртак, 13. фебруара 2020. године, у Специјалној болници „Чигота“ на Златибору обновљен је и потписан протокол о сарадњи Града Кикинде и ове реномиране установе. Протокол су потписали у име СБ „Чигота“ спец. др мед. Александар Симић, в.д. директора и Босиљка Срдић, заменица градоначелника Кикинде у име Града Кикинде.

– „Ми се радујемо поновној сарадњи са Градом Кикинда, коју смо започели пре неколико година. Партнери из Кикинде су урадили много, када је у питању лечење деце која имају вишак килограма кроз програм „Чиготица“. Ту сарадњу ценимо као изузетно важну и са задовољством је помињемо као пример добре праксе где год се појавимо“ – рекао је спец. др мед. Александар Симић, в.д. директора Специјалне болнице „Чигота“.

Овим протоколом је посебно регулисана сарадња у области здравственог туризма, али и сарадња кроз превентивни одмор радника и пензионера.

– „Захваљујући разумевању руководства СБ „Чигота“, ми смо овим протоколом обезбедили да сви грађани Кикинде у наредних годину дана имају попуст од 10 процената на све медицинске услуге, као и услуге смештаја које ова установа пружа, рекла је Босиљка Срдић, заменица градоначелника Кикинде. Поред тога, нама је приоритет да нашу децу која имају проблем са гојазношћу упућујемо на Златибор на лечење под будним оком стручњака, јер мислимо да ће кроз најсавременије методе лечења гојазнсти и променом својих навика током боравка у „Чиготи“ успети да се лече и излече од ове пошасти 21. века.“

Како је договорено, прва група деце из Кикинде боравиће у „Чиготи“ од 17. марта до 7. априла 2020. године, а цео програм од 21 дан је бесплатан пошто трошкове боравка и лечења деце сноси Републички фонд за здравствено осигурање.

Извор: Град Кикинда