КИКИНДА У ПРОЈЕКТУ “ПРЕДУЗЕТНИШТВО У ТУРИЗМУ”

Организација “Србија за младе” уз подршку Министарства омладине и спорта у осам градова и општина међу којима је и Кикинда реализоваће пројекат “Предузетништво у туризму”. Пројекат је средњошколцима из Техничке школе, Економско -трговинске школе и волонтерима Канцеларије за младе данас представила Марта Ђорђевић из организације “Србија за младе”

-Сада следи конкурс за предузетничку идеју који траје до краја месеца, а еминетни стручњаци и предавачи обавиће њихову селекцију. Циљ је да од 6. до 8. новембра одаберемо 15 предузетничких идеја које ће бити презентоване и унапређене уз помоћ стручњака из области туризма и предузетништва. Пет најбољих добиће помоћ, подршку и целогодишње менторство – истакла је Марта Ђорђевић која је додала да је циљ мотивисати младе да буду креативни и помогну средини у којој живе.

Јасмина Миланков из Одсека за развог града напоменула је да је иницијатива за сарадњу са организацијом “Србија за младе” настала на Сајму туризма.

-Важно нам је да саслушамо младе. Колико год да су туристички брендови града познати има доста простора за нешто ново. Пројекти су важни јер нам је циљ да укључимо младе и тако их мотивиемо да остану у нашем граду – каже Јасмина Миланков.

Извор: Град Кикинда