КИКИНЂАНИ ДОБИЈАЈУ МОДЕРНУ ПИЈАЦУ, РАДОВИ ОДМИЧУ ПО ПЛАНУ

Павле Марков, градоначелник Кикинде и директор Управе за капитална улагања АП Војводине, Недељко Ковачевић, данас су се уверили да жељеном динамиком одмиче јула започета изградња централне пијаце. Као што је тада и најављено, пијаца ће се градити фазно. Прва фаза подразумева изградњу Ламеле један. Вредност радова који треба да се окончају до краја износи 50 милиона динара. Покрајинска Управа за капитална улагања обезбедила је 35 милиона динара, а остатак Град Кикинда:

– Наш циљ је да покушамо да завршимо и другу фазу идуће године, а можда и трећу. Сматрам да би то био велики успех, да у наредних годину и по добијемо употребљив објекат, достојан једног града, који ће и осликавати позитивне промене и све оно што је претходних неколико година учињено на пољу побољшања градске инфраструктуре – рекао је Марков. Директор Управе за капитална улагања АП Војводине, Недељко Ковачевић, потврдио је да имају одличну сарадњу са Кикиндом. Он је прецизирао да је за различите пројекте, у претходних годину и по, издвојено око 150 милиона динара:

– Препознали смо значај Кикинде као регионалног центра. Надамо се да ћемо наставити са озбиљним улагањима, првенствено у завршетак ове пијаце- саопштио је Ковачевић и додао да је Град Кикинда већ доставио двадесетак пројеката, за чију ће реализацију средства бити обезбеђена у складу са буџетом Управе за наредну годину. Сасвим је сигурно да ће продавци добили неупоредиво боље услове за рад. Пијачни простор биће рационалније искоришћен, а хигијена подигнута на виши ниво:

– Надамо се да ће радови окончати онако како је најављено. Овде продајемо већ петнаест година, а заиста имамо велика очекивања. Верујемо да тако мисле и наше муштерије- признала је Сузана Липованов из Кикинде.

Извор: Град Кикинда