КИКИНДСКА МЛАДОСТ ПЛЕСАЛА УЗ ШТРАУСА, А ПОТОМ РАЗВИЛА ВЕЛИКО КОЛО

Око 300 матураната четири кикиндске средње школе и њихови професори, упркос киши и чињеници да је донедавно одржавање 13. “Матурантске параде” било под знаком питања, течно и убедљиво, плесали су уз препознатљиве тактове Штраусовог кадрила из оперете „Слепи миш“. На платоу испред Градске куће, матуранти су након грациозних “четворки” одложили беле кишобране и развили велико коло. Част да отвори „Матурантску параду“ и поздрави раздрагану младост, припала Босиљки Срдић, заменици градоначелника Кикинде:

– Видети ову младост на једном месту, заиста је нешто упечатљиво. Дивно ми је било са њима. Они данас завршавају један период свог живота, али сигурним корацима корачају у будућност. Мислим да је најважније да остану добри, поштени и часни људи, да се школују за оно што ће најбоље радити у животу. Надам се да ће се након факултета вратити и да свој град неће заборавити. Желим им добро здравље и пуно среће у будућности- рекла је Срдић. И за организатора програма Културног цента, Марка Марковљева, одржавање 13. “Матурантске параде” знак је победе раздрагане младости:

– У синхронизованом плесу, а потом и колу, опробали су се и апсолвенти Високе школе струковних студија за образовање васпитача у Кикинди. Они нам се сваке године придруже. Наши матуранти данас су плесали са вршњацима из још тридесетак градова широм Србије- казао је Марковљев.

Извор: Град Кикинда