КЛАВИР КАО НАГРАДА ЗА МУЗИЧКИ ЕНТУЗИЈАЗАМ

Културни центар „Пећинци“ донирао је недавно Основној школи „Душан Вукасовић Диоген” из Купинова електрични клавир марке William Wagner.

Како нам је рекао вршилац дужности директора пећиначког КЦ-а Слободан Станковић генерални покровитељ Дечјег музичког фестивала „Мини Тини фест“ је Општина Пећинци, а у оквиру средстава опредељених за реализацију фестивала су и средства за награђивање ученика и наставника који су показали изузетан ентузијазам током припрема за овај дечји фестивал.

„Ученици основне школе у Купинову, укључујући и одељења из Ашање и Обрежа, дуго и предано су се припремализа поменути фестивал заједно са својим учитељицама и наставницом музичке културе Аном Љубојевић. Културни центар је препознао тај рад током аудиција које су претходиле самом фестивалу и на самом фестивалу, тесмо одлучили да помогнемо школи у опремању музичког кабинета, куповином поменутог клавира, као и сталка који ће омогућити пренос клавијатуре и у одељења у Ашањи и у Обрежу“ – рекао је Станковић, и додао да ће од ове године пећиначка локална самоуправа и Културни центар додатно наградити ученике и наставнике који су активно укључени у организацију и припрему Мини Тини феста.

Директор купинске школе Здравко Обренић,том приликом је рекао да је да ово само почетак опремања музичког кабинета.

„Захваљујемо се Културном центру на овој изузетној донацији. И сами смо препознали потенцијал који поседују наша деца што се тиче музичке уметности, те планирамо комплетно и савремено опремање музичког кабинета. Наставићемо сарадњу са Културним центром и радо ћемо се одазивати и убудуће на све њихове позиве“ – казао је Обренић.

Приликом свечаног уручења клавира, наставница Ана Љубојевић, која је припремала ученике за Мини Тини фест, истакла је да се улажући у културу и образовање улаже у оно најбитније – децу.

„Поклон у виду електричног клавира потврда је не само мог, већ и рада ученика наше школе. Колико год да је леп осећај када неко примети и награди ваш рад, још лепши је осећај када видите радост на лицима деце. Овај преносиви електрични клавир даје нам могућност да унапредимо наставу музичке културе, организујемо садржајније свечаности и пружимо исте услове свим нашим ученицима како у матичној, тако и у подручним школама“ – изјавила је Љубојевић.

Након уручења, ученици су заједно са наставницом музичке културе извели неколико композиција на електричном клавиру у музичком кабинету.

Извор: Општина Пећинци