КОМИЧНА МОНОДРАМА НА СРЕМАЧКИ НАЧИН ПРЕД ПЕЋИНАЧКОМ ПУБЛИКОМ

Позоришна представа “Косана, удовица овдашња” премијерно ће бити изведена у Културном центру Пећинци, у суботу, 19. новембра, са почетком у 19.00 часова, а улаз је слободан.

Како нам је рекао Слободан Станковић, режисер представе и студент позоришне и радио режије на Факултету драмских уметности у Београду, у питању је црна комична монодрама рађена по причама из књиге Ђоке Филиповића “Дивани са шора”, а главна улога је поверена Јелени Недељковић, чланици Драмске секције пећиначког КЦ.

„Представа на духовит и шаљив начин говори о жени која се више пута удавала и изгубила неколико мужева, а питања којима се бавимо у овој црној монокомедији тичу се: шта жене добијају уласком у један или више бракова, а шта када их брачни партнер напусти и може ли удовица бити исплативо занимање“ – рекао је Станковић.

Представа је рађена у продукцији Културног центра „Пећинци“ под покровитељством пећиначке локалне самоуправе и Министарства културе и информисања Републике Србије у оквиру пројекта „5. Сајам културе младих на селу у Пећинцима“.

Извор: Општина Пећинци