КОСТЈУКОВ ОДУШЕВИО НОВОСАДСКУ ПУБЛИКУ

Гала вече Константина Костјукова и звезда Балета Народног позоришта у Београду одржано 16. децембра 2018. у новосадском Позоришту младих, оставило је публику без даха. Карте за овај догађај одавно су биле распродате те су се оптимистичнији грађани оглашавали путем друшвених мрежа са жељом да нађу коју карту вишка.

Уз Константина Костјукова наступили су још и Милан Рус, Мила Драгичевић, Олга Олћан, Милош Марјан, Бојана Жегарац и Игор Пастор. Публика је уживала у 12 прелепих шпанских, циганских и арапских игара, као и у игри умирућег лабуда или, пак, игри робова из популарних балета и музичких представа: Дон Кихот, Крцко Орашчић, Бајадера, Краљица Марго, Грк Зорба, Александар (Македонски?!), Вива ла вида и други.

Када је на пола концерта одигран чувени Теодоракисов сиртаки на који публика увек одушевљено реагује, на тренутак се могло помислити да ће остатак вечери бити бледуњав, што се није десило. Штавише, ова одабрана балетска трупа је имала и те како шта да покаже, што је укључивало и један бис.

Остаје само да се надамо да ће наша публика имати прилике за још који наступ, те да ће том приликом бити доступан и штампани програм, што је и једина замерка организатору.

Текст и фотографија: В. Раонић