KULA – U SUSRET PROLEĆNOM FESTIVALU CVEĆA

Tradicionalni festival cveća u Kuli održaće se 1. i 2. juna, uz poštovanje svih propisanih mera prevencije i zaštite, navodi nasemesto.

Direktor Turističke organizacije Kula, Vladimir Stanković istakao je da iz objektivnih razloga ove godine festival cveća nije mogao biti održan u aprilu, međutim veliki broj građana bio je zainteresovan za ovaj događaj, pa su datumi festivala pomereni.

Na ovom festivalu, građanima će biti omogućeno da kupe, ne samo cveće već i sve što može da ukrasi njihove terase i bašte. Direktor Turističke organizacije Kula je takođe rekao da su u toku pandemije mali proizvođači uspeli da prodaju svoje proizvode dok su veliki proizvođači ostali sa velikim brojem zaliha. S tim u vezi, odlučeno je da se na festival pozovu i veliki distributeri iz cele Srbije, da na ovom festivalu prodaju i promovišu svoje proizvode.

Pored oko 20 malih i 40 velikih proizvođača, na ovogodišnji festival pozvana su i udruženja žena i još mnogo preduzetnika kako bi ponudili tržištu svoje proizvode, a građanima omogućili da kupe sve što im je potrebno.

Posetioci ovogodišnjeg festivala cveća moći će da uživaju u raznovrsnom cveću, višegodišnjim biljkama, kaktusima, grnčarijama. Festival će se održati u centru Kule u ponedeljak i utorak, od 07:00 do 18:00 časova, u Ulici Josipa Kramera.

Očekuje se veliki broj izlagača, a za kupce je obezbeđen popust od 10% do 50%.

Posetite ovogodišnji festival cveća!

Izvor: nasemesto