“КУТИЈУ ЖЕЉА”, ОСТАЈЕ ДО 12. ДЕЦЕМБРА, СТИГЛО ОКО 1.300 ПИСАМА

Дијана Јакшић Киурски, заменица градоначелника Кикинде, позвала је најмлађе суграђане и децу из околних села да писма са најлепшим новогодишњим жељама до 12. децембра убаце у “кутију жеља”. И у наредних једанаест дана, ова кутија, стајаће у новогодишњој кућици на платоу испред Градске куће:

-Ову лепу акцију организујемо од 2013. Пет година касније, регистровали смо је и заштитили у Заводу за интелектуалну својину. Досад је стигло око 1.300 писама- навела је она и прецизирала да је акција намењена малишаним, узраста од једне до 10 година. Писмо треба да садржи име и презиме детета, датум рођења, тачну адресу места становања и број телефона родитеља или старатеља. Прошле зиме, уочи новогодишњих и божићних празника, подељено је око 5.500 пакетића:

-Суштина и лепота наше традиционалне акције јесте да обрадујемо малишане. За њих је долазак Деда Мраза са поклонима нешто најлепше. Посебно нам је драго да обрадујемо децу чији родитељи нису у могућности да то учине, али и што су се позиву Хуманитарне организације “Сви за Космет“, одазвали Друштво српско- руског пријатељства Кикинда, ГрО Савеза потомака ратника Србије 1912- 1920. године, СУБНОР и Српски ратни ветерани. Они су се придружили акцији сакупљања средстава за прављење и поделу празничних пакетића угроженој деци на Косову- саопштила је Јакшић Киурски. Највећим делом, у износу од око пет милиона динара, финансијску подршку традиционалној акцији расподеле пакетића у нашој средини пружа локална самоуправа:

-За ове намене се из буџета годишње се издвоји око пет милиона динара, а тако ће бити и ове. Велики допринос пружају и бројни спонзори и донатори- казала је Јакшић Киурски.

Извор: Град Кикинда