ЛАКШЕ И БРЖЕ ДО СВАКОГ КОРИСНИКА

На Новосадском сајму, 20 фебруара, Црвени крст Војводине уручио је кључеве за 22 аутомобила организацијама Црвеног крста из општина на територији АП Војводине, међу којима и Црвеном крсту Пећинци.

Како нам је рекла Гордана Коњевић, секретар пећиначког ЦК, с обзиром да је пећиначка општина доста разуђена, да се најудаљеније место од Пећинаца налази на 30 км, ова донација ће свакако олакшати рад запосленима, али и волонтерима.

“Од сада ћемо бити мобилнији и лакше ћемо стизати до сваког нашег корисника, брже ћемо реализовати хуманитарне активности, а све је заиста у интересу управо људи којима је помоћ Црвеног крста неопходна. Такође, значиће нам доста и за превоз волонтера када имамо акције добровољног давања крви, тако да ћемо сада бити у прилици да организујемо акције и у другим местима, не само у Пећинцима и Шимановцима” – рекла нам је Коњевић и додала да се ове године планирају и здравствено-превентивне трибине о борби против трговине људима, које ће ова организација реализовати заједно са лиценцираним предавачима по школама и вртићима на територији наше општине.

Црвени крст Војводине обезбедио је донацију од Црвеног крста Горње Аустрије за набавку 17 половних аутомобила, а 5.000 еура је дато Црвеном крсту Сремска Митровица, као подстицај, да град определи додатна средства за куповину новог возила. Покрајинска влада дала је подршку за куповину 3 половна аутомобила и Општина Стара Пазова је донирала 2 половна аутомобила.

Извор: Општина Пећинци