„MADE IN BOSNIA” – ТЕРАПИЈА СМЕХОМ ДО СУЗА

„MADE IN BOSNIA” – ТЕРАПИЈА СМЕХОМ ДО СУЗА

Свој петстоти, а новосадски први стендап наступ подарили су нам сјајни Босанци Филип Андроник и Хазим Мујчиновић шестог марта 2019. у објекту Gastro pub Barrique.

Овај двојац тврди да је у данашње време свима потребна велика доза смеха и да зато своју мисију схватају врло озбиљно. Да комичари међу првима уочавају друштвене феномене и на њих указују на свој начин, те да се никад не подсмевају људима, него стереотипима.

Тако се и на овом наступу публика смејали шалама инспирисаним новинским насловима, путовањима аутобусом и авионом, сезонским радовима и одморима, женским торбицама, занимањима, бироима, Босни као посебној галаксији, и наравно, мушко-женским односима, удварањима и сексом. Комичне су и речи које нису из свакодневног вокабулара овог поднебља, попут тализања низ тобогане и сл. Свирали су укулеле и чешаљ, и укратко, направили општи џумбус. Уз добра вина које нуди овај паб, опуштање беше тотално, до нивоа фабричких подешавања нормалног људског бића.

За оне који нису на време купили карте за ову терапеутску сеансу, предлажемо да до следећег гостовања прате њихову страницу: https://www.facebook.com/StandUpComedy.MadeInBosnia/, те да ове момке не слушају превише уколико брину да ли ће им се виличне кости правилно вратити у првобитни положај. Јер, нису они узалуд освојили награду у својој бранши!

 

Текст и фотографије: В. Раонић;

Author Image
Lala
%d bloggers like this: