МАНИФЕСТАЦИЈА „ПРОЛЕЋНЕ ДЕЧИЈЕ РАДОСТИ“

Позивамо Вас на другу по реду манифестацију „Пролећне дечије радости“ у организацији Културног центра „Руменка“ која ће се одржати у периоду од 22.04. до 24.04.2019. године у просторијама КЦ „Руменка“ са сатницом коју ћемо навести у прилогу за сваки од наведених дана.

Манифестација „Пролећне дечије радости“ намењена је ,пре свега, деци и младима а посвећена је слављењу мултикултуралности наше средине и најрадоснијег хришћанског празника Васкрса за вернике који празник обележавају по грегоријанском и по јулијанском календару. Управо из тог разлога  манифестација се одржава у недељи између католичког и православног Васкрса, са тенденцијом да кроз уметничке радионице, гостовања позоришта,трибине и ускршњи базар на коме ће малишани изложити све оно што су током трајања истих направили,скренемо пажњу на важност традиције као чувара идентитета нације.Поред слављења традиције Васкрса посебна пажња се поклања неговању традиције Цветне недеље и уопште учења о значају и обредној моћи биља у нашој култури али и култури народа са којима смо у суживоту.

У вези са овом тематком окосницом први дан манифестције потпуно је у знаку низа уметничких и креативних радионица са темом Васкрса,други дан посвећен је Ј.Ј.Змају и Мирославу Антићу као песницима детињства и одрастања нашег поднебља кроз деценије уназад, док је трећи дан посвећен представама за децу које су тематски усклађене са идејом целе манифестације и ускршњем базару који,по традицији, окупља велики број посетилаца.     

 Добродошли!