МАША КЕРЕКЕШ НА ПРИЈЕМУ КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ КУЛА

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, уприличио је пријем за ученицу 4. разреда смера туристичко – хотелијерски техничар, Средње школе „Петро Кузмјак“ Руски Крстур, Машу Керекеш. Повод пријема био је изванредан успех младе „кузмјаковке“, која је на Републичком такмичењу из агенцијског и хотелијерског пословања, које је одржано у Београду, освојила прво место. Маша Керекеш дошла је на пријем заједно са својом менторком, професорком Бојаном Миљанић и директорком школе „Петро Кузмјак“, Наталијом Будински. Говорећи о свом успеху, Керекеш је истакла да је велико одрицање од слободног времена условило један овакав резултат, али да је, на крају, изузетно задовољна крајњим епилогом. Такође, изразила је велику захвалност својој менторки и директорки школе због несебично пружене помоћи и подршке:

„За саму припрему такмичења требало ми је доста времена. Четири месеца сам се припремала са својом менторком, а уједно и разредном, али ту су се, наравно, укључили и други професори стручних предмета, који су ме бодрили и саветовали. Што се тиче саме конкуренције, на овогодишње такмичење се пријавило највише школа до сада, тачније 21 школа широм Србије. Када је реч о мојим одрицањима, нажалост, ове године сам требала да идем на двонедељну праксу у Солун, међутим нисам била у могућности, зато што су се датуми праксе и такмичења поклапали, али, на крају, као награду добила сам путовање у Солун“.

Бојана Миљанић, старешина разредне наставе и менторка ове ученице, рекла је да овај успех има двоструку вредност, јер, осим индивидуалног успеха, школа је добила и домаћинство републичког такмичења за наредну годину:

„Дуго смо се спремали за ово такмичење, а мени исто тако пуно значи овај успех, зато што, пре свега, сам њена разредна а била сам и менторка и спремала сам је за ово такмичење. Значај је и за школу, пошто смо ово такмичење довели у Руски Крстур и у нашу општину. Маша се такмичила у три дисциплине, прво је полагала теоријски део, тј. тест, након тога креирање туристичког аранжмана и, другог дана такмичења, попуњавање хотелијерских образаца. Одскочила је од осталих такмичара убедљивом победом и крајњи исход јесте ово прво место“.

Директорка гимназије „Петро Кузмјак“, Наталија Будински, истакла је да је радује један овакав успех и да се они, као колектив, труде да обезбеде што боље услове за едукацију, рад и напредовање њихових ученика:

„Мене радује сваки успех ученика и наставника наше школе, а посебно овако велики успех на државном нивоу. Ми гледамо да ученицима пружимо што боље услове за њихово образовање и усавршавање и, иако смо мала школа, гледамо да будемо у току са светским трендовима. Конкретно, што се тиче наших ученика који похађају смер туристички техничар, ми им обезбеђујемо праксу у иностранству. Управо у вези са тим, наши ђаци су се вратили са праксе која се одвијала у Солуну, а имали су праксу и у Француској, Шпанији и Пољској у претходном периоду. Што се нас тиче, гледаћемо да ову праксу задржимо и у будућности“.

Извор: Општина Кула