MEĐUNARODNI FESTIVAL KOBASICE – KLOBÁSAFEST 2024. – BAČKI PETROVAC

Proleće nam dolazi, miris dima i mesnih prerađevina kazuje da je na korak od nas manifestacija koja po mnogo čemu zaslužuje posebnu pažnju. U mnoštvu manifestacija ovog tipa, bez lažne skromnosti ova zaslužuje najvišu moguću ocenu. Čisto, kulturno, veselo ljubazni domaćini, pravi događaj za celu porodicu.

Tradicionalno u Bačkom Petrovcu kao najava proleća i lepog vremena, a pre svega viteški turnir u pravljenju nadaleko čuvene Petrovačke sveže kobasice, po strogim pravilima i budnim okom komisije,  koji se održava tradicionalno, početkom februara manifestacija Festival kobasice. Ove godine festival se organizuje po deveti put u Bačkom Petrovcu, 10. februara sa početkom u 9.30 časova.

Program:

Ovaj festival po deveti put uz učešće ekipa iz Evropske unije i našeg komšijskog okruženja organizuju Opština Bački Petrovac, Mesna Zajednica Bački Petrovac i Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Udruženje Klobasa fest, a uz nesebičnu pomoć svih stanovnika Bačkog Petrovca, a i šire.

Festival kobasice je prethodnih godina pokazao i dokazao da ovakva manifestacija može da bude festival tradicije, kulture i lepog porodičnog provoda. Brojem aktivnih pomoćnika (sponzora)  vidimo da je ova manifestacija jedna od veoma značajnih za sve stanovnike Bačkog Petrovca i Vojvodine.

Uz takmičenje u pravljenju sveže kobasice, ove godine  organizovano je takmičenje u pripremi Maslenice ili Domaćeg putera.

Pozivamo sve ljubitelje dobrog provoda, ukusnog zalogaja i tradicije da 10. februara(subota),  posete Bački Petovac, da na terenima Osnovne škole Jan Čajak i u prelepom šatoru probaju specijalitete takmičarskih ekipa, uživaju u neponovljivom iskustvu i nadaleko poznatoj dobrodošlici domaćina naših Petrovčana.

Vidimo se 10. februara od 9 do 18 časova Bački Petrovac, Klobasa fest 2024. Dobrodošli.