МЕМОРИЈАЛ „БРАНКО РАДОВИЋ ЛЕПИ“ ПОДРЖАО „МУЛТИАРТ“

Иако је због увођења мера заштите у борби против COVID 19 остао без резултатског епилога, Меморијални турнир у малом фудбалу „Бранко Радовић Лепи“ испунио је све друге зацртане планове – од чувања успомене на великог спортског ентузијасту који се несебично трудио да помогне младима, до нове акције пружања хуманитарне помоћи онима којима је најпотребнија. Наиме, организатори турнира, у договору са екипама, донели су одлуку да се турнир оконча без победника, а да се цео износ предвиђен за наградни фонд, тачније 103.000 динара, усмери на рачун Удружења „Мултиарт“.

„Врбашани су по ко зна који пут показали да су људи великог срца. Организатори турнира су и прошле године средства од томболе уплатили на наш рачун. Ове године су нам средства посебно неопходна, јер смо постали власници куће у Сирогојну, која служи за бесплатан терапеутски боравак деце са развојним тешкоћама из целе Србије. Кућа се реновира, уколико буде могућности покушаћемо и да проширимо капацитете.

После донације која нам је стигла из Мелбурна од бивших Врбашана Маје и Дејана Копривице, ово је највећа донација у новцу коју смо добили до сада. Поред свега што радимо, трудимо се да осветламо име Врбаса и да што више вратимо дух заједништва и човекољубља у наш град. Меморијални турнир у малом фудбалу ‘Бранко Радовић Лепи’ нам је у свему томе велика подршка и догађај који постаје део најсветлије традиције Врбаса. Још једном, од срца се захваљујемо организаторима турнира, екипама, као и судијском пару Репчек – Делибашић, који су се одрекли својих хонорара“, рекао је Борис Бијеловић, председник УО Удружења „Мултиарт“.

Извор: Општина Врбас