МЕСНА ЗАЈЕДНИЦА СЕЛЕУШ

Након дугог времена запуштености и небриге, правилном расподелом средстава из буџета, а на иницијативу председника општине Предрага Белића, полако се  затвара  круг уређења и приводе се карју радови на свим објектима месних заједница у општини Алибунар. 

Управо месне заједнице и њихови представници Савета представљају спону између грађана и општинских органа, а њиховим оспособљавањем и отварањем према становништву се стварају прави услови за њихово нормално функционисање и задовољење потреба за реализацију разних активности становника наше општине. Уређење зграда месних заједница у општини Алибунар настављено је санацијом унутрашњих просторија месне заједнице у Селеушу, на чијем оспособљавању се радило у протеклом периоду. 

У разговору са председником Савета месне заједнице Младеном Ћурувијом, сазнали смо да је ово тек почетак у низу планираних радова: „Знатна средства су планирана за инфраструктурне пројекте у Селеушу.  До краја 2018. године смо планирали замену прозора  и комплетну санацију фасаде објекта зграде месне заједнице, чиме ћемо је потпуно оспособити и безбрижно предати на коришћење нашим суграђанима. Поред тога, у плану је и замена крова изнад дела зграде у коме се налази библиотека. Ово је веома важно јер ћемо сачувати архив, али и повећати број књига у библиотеци, која ће бити на располагању становницима Селеуша и околних села“. 

Средства за реализацију и ове санације су обезбеђена из буџета општине Алибунар, радови су завршени у року и поред просторија канцеларије месне заједнице, уређене су  канцеларије матичара и просторија спортских клубова.  Завршене радове је обишао представник Кабинета председника општине Зоран Срдић, који је похвалио рад младог колеге и пожелео му успешан завршетак свих планираних радова у овој години. 

Извор: Општина Алибунар