МИЛИЋЕВИЋ И ПОЧИВАЛШЕК О УНАПРЕЂЕЊУ ПРИВРЕДНЕ САРАДЊЕ

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и словеначки министар за господарски развој и технологију Здравко Почивалшек, разговарали су у Цељу о могућностима проширења пословне сарадње Србије и Словеније, с акцентом на улагања у нашу земљу и већа улагање српских предузећа у Словенију.
Милићевић и Почивалшек су констатовали да је досадашња сарадња веома добра, с континуираним растом спољнотрговинске размене, те да постоји простор за унапређење сарадње, кроз међусобна улагања и директна повезивања привредника, заједничким деловањем наших привредника са могућношћу наступа на трећим тржиштима.
Потпредседник Милићевић и министар Почивалшек су данас учествовали и на пословном форуму Србија-Словенија-Хрватска, који је одржан у оквиру 51. Међународног сајма привреде и предузетништва.
Милићевић је нагласио да је спољнотрговинска размена са Словенијом добра, а да је са Хрватском солидна, напоменувши да присуство српских предузећа у Хрватској није на задовољавајућем нивоу.
„На форуму су делегирана важна питања, од дигитализације, осавремењавања администрације у циљу ефикасније робне размене, лакшег промета роба, људи, капитала“, казао је Милићевић и нагласио да су то све важна питања на чијем решавању се мора заједнички радити како би се привредницима олакшала сарадња и тако подигла на виши ново.
Милићевић је нагласио да војвођанска привреда и предузећа дају значајан допринос позитивним привредним токовима са Словенијом и Хрватском, те да са трећином учествују у робним разменама Србије са овим државама.
„Оптимиста сам да постоји и воља и жеља да се у овом делу Европе, међу земљама бивше Југославије динамизира економска сарадња, а данас смо на форуму чули да преовладава став да је то у заједничком интересу“, казао је потпредседник Милићевић.