МИНИСТАР БРАТИСЛАВ ГАШИЋ ПОСЕТИО НОВУ ЗГРАДУ ПОЛИЦИЈСКЕ СТАНИЦЕ У КУЛИ

Министар унутрашњих послова Републике Србије, Братислав Гашић, посетио је нову зграду Полицијске станице у Кули. Министар Гашић имао је прилику да се увери у ток радова, који су ушли у сам финиш, те је сама зграда фактички спремна за усељење. На самој локацији министра су дочекали начелник Полицијске управе Сомбор, Јован Рељић, начелник Полицијске станице у Кули, Жељко Војиновић, командир Полицијске станице у Кули, Зоран Панчић, као и председник општине Кула, Дамјан Миљанић и помоћница председника општине Кула, Јелена Павков. Министар Гашић је истакао да је, од данас, Министарство унутрашњих послова богатије за још једну нову и модерно уређену зграду. Такође, истакао је да ће до 16. септембра још две испоставе полиције на територији општине Кула бити сређене, а то су испоставе у Црвенки и Сивцу:

„Када су грађане Куле питали шта је то што треба у Кули да се уради хитно, рекли су да је неопходна нова зграда полицијске станице, како би они могли своја права да остварују на далеко достојанственији и лепши начин. Захваљујући, наравно, општини Кула, председнику општине и свима осталима у локалној самоуправи, МУП Републике Србије је, од данас, богатији за још једну нову и модерно уређену полицијску станицу.До 16. септембра ми ћемо средити још две наше испоставе на територији општине Кула, у Сивцу и Црвенки. До краја септембра завршићемо и ватрогасну станицу овде у Кули, тако да се, уз божију помоћ, видимо и крајем септембра овде код вас. „

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, пожелео је добродошлицу министру и рекао је да је сарадња локалне самоуправе и полиције пример добре праксе, а нова зграда станице је својеврсна круна те добре праксе и обострано срдачне сарадње. Миљанић је рекао и то да се у септембру очекује реализација још једне битне инвестиције, а то је нова зграда за ватрогасце:

„Господине министре, драго ми је што могу да вас поздравим и да будем домаћин вама и вашим сарадницима данас овде у Кули. Сарадња коју имамо са полицијом крунисана је у једној фази овим објектом, а, као што сте рекли, нова зграда за ватрогасце се очекује у септембру месецу. Када је ова зграда у питању, она ће створити нове и боље услове за грађане, али и за запослене у полицији. Заиста, ово је велики догађај за Кулу, а још је значајнија та сарадња која је исказана, на крају крајева, и вашим присуством. Стара зграда, која је била једна од најзапуштенијих, добиће нову функцију а биће ми задовољство, како мени тако и свима из општине Кула, да се 16. септембра видимо у новим просторијама. Договарали смо и кораке које треба да предузмемо на пољу повећања безбедности у школама и вртићима, повећања безбедности у саобраћају и, генерално,  повећања безбедности у глобалу. Хвала вам још једном на посети и на великој сарадњи. Знатна средства је министарство издвојило да овај објекат веома брзо добије овакав изглед и овакву функционалност“.

Извор: Општина Кула