МИНИСТАР МИЛАН КРКОБАБИЋ ПОСЕТИО УСПЕШНУ ЗЕМЉОРАДНИЧКУ ЗАДРУГУ У КАРАВУКОВУ

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић посетио је Земљорадничку задругу “Агродунав” у Каравукову, којој су додељена бесповратна средства из државног буџета за проширење сточног фонда на говедарској фарми.

Кркобабић је том приликом истакао да је држава оваквим конкретним подстицајима показала да је спремна да обновом задругарства подржи опстанак и ревитализацију села, напоменувши да ће у наредне три године бити уложено 25 милиона евра у развој задругарства.

У оквиру Програма подршке спровођењу мера равномерног регионалног развоја Србије учешћем државе у економско-финансијским подстицајима за оснивање нових и инвестиционе пројекте постојећих задруга, “Агродунаву” је додељено 12,5 милиона динара за куповину 50 стеоних јуница сименталске расе чиме ће се значајно унапредити генетски потенцијал.

Земљорадничка задруга “Агродунав” је са годишњим прометом од 6 милиона евра једна од најуспешнијих у Западнобачком округу и значајан је привредни субјект, како за село Каравуково тако и за целу општину.

Каравуковачка задруга се осим сточарством, успешно бави и воћарством и производњом семенских култура, а у свом саставу има и центар за дораду ратарских и повртарских култура. На говедарској фарми тренутно има око 400 грла, од чега је 130 музних крава, а дневно испоручује око 2.500 литара млека.

Извор: Општина Оџаци