МИНИСТАРКА ПРАВДЕ ПОСЕТИЛА НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се са министарком правде Републике Србије Нелом Кубуровић и изразио задовољство због њене посете и прилике да се разговара о важним темама у области правосуђа.

Како је оцењено на састанку, од великог значаја је планирана изградња нове Палате правде за правосудне органе у Новом Саду која се финансира из средстава Европске Уније. Градоначелник је нагласио да је Град обезбедио земљиште за изградњу нове зграде и да пружа пуну подршку Министартсву када је реч о исходовању неопходних дозвола. Министарка Кубуровић и градоначелник Вучевић рекли су да очекују да ће изградња тог објекта почети до краја ове године, и да ће по завршетку пројекта бити створени најбољи услови за рад правосуђа на територији новосадске апелације.

Током сусрета званичници су се похвално изразили о Конкурсу за доделу средстава на основу одлагања кривичног гоњења (опортунитета), који је објавило Министарство, намењеном носиоцима пројеката од јавног интереса из бројних области као што су здравство, култура, просвета и хуманитарни рад.

Такође, саговорници су се сложили да је сарадња два нивоа власти изузетно добра и да је то неопходан услов за спровођење мера добре државне политике на локалном нивоу, на који су грађани веома упућени у решавању важних животних питања.