МИРОВИЋ ОБИШАО ДОМ ЗА ДЕЦУ И ОМЛАДИНУ „МИРОСЛАВ МИКА АНТИЋ“ У СОМБОРУ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић ненајављено је данас у Сомбору обишао Дом за децу и омладину „Мирослав Мика Антић“, установу социјалне заштите чији је оснивач АП Војводина. 

„Стање у дому је задовољавајуће, али може бити боље. Видео сам да се запослени труде да деци обезбеде најбоље услове за живот и боравак, али и да морамо додатно да уложимо у један део објекта. План нам је да у наредном периоду обезбедимо новац за санацију тоалета и набавку нове опреме“, изјавио је Мировић. 

Он је рекао да ће у наредним недељама обићи и друге домове у Војводини. 

„Држава Србија је ојачала, покрајински финансијски систем се стабилизовао, имамо много више могућности да улажемо у систем социјалне заштите“, истакао је Мировић. 

Председник је разговарао са запосленима и штићеницима дома како би стекао увид у проблеме са којима се сусрећу у свакодневном животу. 

„Учинићемо и додатне напоре да испунимо неке жеље штићеника и остваримо идеје запослених“, изјавио је Мировић. 

Директорка Дома за децу и омладину „Мирослав Мика Антић“ Нада Старчевић захвалила је председнику Мировићу на посети  и, како је навела, најављеној подршци на обнови, реконструкцији и реновирању свега што је дотрајало, а што је неопходно за укупно 26 корисника, колико их је тренутно у Дому.