МИРОВИЋ У ДУБАИЈУ ПРЕДСТАВИО ПРИВРЕДНЕ ПОТЕНЦИЈАЛЕ АП ВОЈВОДИНЕ

На позив шеика Мухамеда бин Рашида ал Мактоума, потпредседника и премијера Уједињених Арапских Емирата и владара Дубаија, председник Покрајинске владе Игор Мировић борави на 8. Годишњем инвестиционом форуму, који се одржава од 9. до 11. априла у Дубаију.

Годишњи инвестициони форум (АИМ) је водећа платформа за стране директне инвестиције (ФДИ) и највећи глобални инвестициони скуп лидера корпорација, привредника, предузетника, регионалних и међународних инвеститора.

Повезивање развијених и растућих тржишта кроз партнерство за инклузивни раст и одрживи развоj, тема је овогодишњег инвестиционог форума, који је окупио представнике 140 земаља.

На маргинама форума, председник Мировић састао се са министром економије Уједињених Арапских Емирата, Султаном бин Саеедом ал Мансоуријем, са којим је разговарао о могућностима инвестирања компанија из УАЕ у АП Војводину, посебно у области саобраћаја и транспорта.

Током разговора оцењено је да је привредна сарадња двеју земаља добра, али да постоји могућност за интезивирање и проширење те сарадње.
Председник Мировић позвао је инвеститоре из УАЕ да улажу у покрајину, јер је данас Република Србија и АП Војводина, како је рекао, земља привредне стабилности и економског развоја.

„Учешће на овом инвестиционом форуму представља значајне могућности за промоцију привреде наше земље и проналазак потенцијалних инвеститора“, рекао је председник Мировић.

Овогодишња награда која се додељује најуспешнијој регионалној агенцији за најбољу инвестицију у централној и источној Европи и Турској у 2017. години, у оквиру Годишњег инвестиционог форума, припала је Развојној агенцији Војводине за долазак компаније „Континентал“ у Нови Сад.
Посети Дубаију присуствују и директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ и саветник председника Покрајинске владе Горан Лазовић.

Извор: Влада АП Војводине